Ja til folkehøgskole for enslige mødre

I Kristiansand åpnes det etter planen folkehøgskole for enslige mødre i 2015. KrF har fått gjennomslag for at det skal bevilges statlig støtte til det nye tilbudet.

- Det er et viktig tiltak for unge, enslige mødre. Det er en gruppe som lett faller ut av samfunnet, så det er et viktig sosialt tiltak vi har fått gjennomslag for, sier Hans Fredrik Grøvan (KrF) som representerer Vest-Agder på Stortinget.

Fedrelandsvennen kunne i går fortelle at det over statsbudsjetter er det bevilget 700.000 kroner i oppstartsmidler til skolen. Elevene kommer ikke før i 2015, og da vil folkehøgskolen trenge rundt åtte millioner kroner i året. Folkehøgskolen skal drives av Kirkens ungdomsprosjekt (KUP) som Den norske Kirke står bak. Skolen vil få 55 plasser.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

KrF-politiker Kjell Ingolf Ropstad fra Aust-Agder er en av dem som har kjempet for at den planlagte folkehøgskolen skal få statlige midler, og nå ser i hvert fall det første slaget ut til å være vunnet.

- De som står bak denne skolen har klart å bygge tillit til en gruppe som det ellers er vanskelig å nå. Hvis de kan få gå på denne folkehøgskolen, kan de i neste omgang komme inn på videregående, sier Ropstad.