Migranter har akkurat steget i land i havnebyen Augusta på Sicilia etter å ha blitt brakt til land av den italienske marinen. Bildet ble tatt 22. mai. Siden har hundrevis av nye flyktninger strømmet til Italia. Foto: Antonio Parrinello / Reuters / NTB scanpix

Italia har reddet over 2.500 migranter på et døgn

Italienske myndigheter har reddet over 2.500 menn, kvinner og barn fra overfylte båter sør for Sicilia siden torsdag morgen, opplyser den italienske marinen.

Opplysningene ble gitt fredag morgen, noe som betyr at det er snakk om ankomster i løpet av et døgn.

Godt vær og stille sjø gjør at tusenvis av mennesker forsøker å ta seg fra Nord-Afrika til Italia i disse dager. Den italienske marinen og kystvakten overvåker havområdene for å hindre at båtene forliser og migrantene drukner.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Italienske myndigheter har ikke oppgitt hvor migrantene kommer fra, men som regel er det både syrere, som har flyktet på grunn av borgerkrigen, og eritreere, som flykter fra et sterkt undertrykkende regime, blant dem.

Det siste døgnet har blant annet det italienske skipet San Giorgio plukket opp 998 migranter, blant dem 214 kvinner og 157 barn, fra fem ulike båter.

Italienske asylsentre er nå overfylt, og saksbehandlere sliter med å behandle titusener av asylsøknader.

Hittil i år er over 40.000 asylsøkere kommet til Italia i båter. Det er flere enn hva som kom i hele fjor.

Les også
Båt med hundrevis av flyktninger har sunket