Israelske spillere gir økt sikkerhet

Sotra Arena får israelske volleyballspillere på besøk. Det betyr økt sikkerhet.

I helgen spilles EM-kamper mellom Norge, England, Ungarn og Israel på Sotra Arena utenfor Bergen. At Israel stiller med lag har gjort at sikkerhetsopplegget er ganske mye høyere enn ellers. Dette melder BT.

– Det er tatt høyde for at det er Israel som kommer. Alt er klarert og sikkerheten vil være ivaretatt, sier Mikael Tangen, daglig leder i Sotra volleyballklubb, til avisen. Sammen med klubben Nyborg er Sotra teknisk arrangør for EM-kampene.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Selv om sikkerheten er økt, vil politi og arrangør gjøre det de kan for at ikke publikum skal oppleve sikkerhetsoppbudet som skremmende.

Roar Svåsand, politiførstebetjent i fellesoperativ enhet iVest politidistrikt, bekrefter overfor BT at det vil være sivilt politi på plass under arrangementet. Han opplever samarbeidet med israelerne og arrangørene som godt.

– Vi prøver å holde en lav profil på det. Noen kan bli skremt hvis det er mye synlig politi på steder man ikke er vant til å se dem, sier han.

Den norske landslagstreneren, Scott Olsen, sier sikkerhetsproblematikken ikke er noe tema for dem. Under trening la laget merke til en israelsk sikkerhetsgruppe som tok noen runder i hallen.

– Sikkerhetstiltak er rutine når Israel spiller, sier han.