Israelske sikkerhetsstyrker holder vakt mens palestinere demonstrerer mot Israel nær den jødiske bosetningen Beit El og byen Ramallah på Vestbredden tirsdag. 18. mars. Foto: Ammar Awad / Reuters / NTB

Israelske soldater beskutt på Vestbredden

Fire palestinere ble drept på Vestbredden tirsdag, opplyser helsedepartementet. To israelske soldater ble skutt og såret.

Palestinernes president Mahmoud Abbas hadde oppfordret til en «vredens dag», og palestinere i Israel og palestinske områder deltok tirsdag i en generalstreik.

Det var demonstrasjoner mot bombingen av Gazastripen i en rekke byer. Mange brente bildekk og kastet stein mot israelske soldater, som avfyrte tåregass.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Det israelske militæret sier demonstranter åpnet ild mot soldatene under «voldelige opptøyer» i nærheten av Ramallah.

Ilden ble besvart, og to soldater ble skutt i beinet og lagt inn på sykehus, heter det videre.

Palestinske demonstranter barker ofte sammen med israelske soldater under demonstrasjoner på Vestbredden.

Like etterpå opplyste det palestinske helsedepartementet at 25 år gamle Mohammad Hamid ble drept av et skudd i brystet ved Al-Bireh nordøst for Ramallah. Senere sa departementet at ytterligere to menn ble skutt og drept, den ene i brystet og den andre i hodet.

Tidligere tirsdag sa den israelske hæren at den hadde «nøytralisert» en person som forsøke å angripe soldater i Hebron. Det palestinske helsedepartementet bekreftet siden at mannen døde.

Palestinsk Røde Halvmåne opplyser at de har behandlet over 150 mennesker i Jerusalem og på Vestbredden. 35 hadde skuddskader, og over 80 ble behandlet etter å ha pustet inn tåregass.