Et flyangrep treffer en bygning i Gaza by lørdag kveld etter at væpnede palestinere skjøt over 250 raketter mot Israel. Foto: Khalil Hamra / AP / NTB scanpix

Israelsk mann drept i rakettangrep, mor og baby drept på Gazastripen

Militante palestinere har avfyrt 450 raketter mot Israel det siste døgnet, og israelske kampfly har angrepet en rekke mål på Gazastripen.

Seks palestinere, blant dem en 37 år gammel palestinsk kvinne og hennes 14 måneder gamle datter, er ifølge det palestinske helsedepartementet drept i israelske angrep det siste døgnet.

Ifølge palestinske kilder var Salah Bat Abu Arar gravid i åttende måned. Et annet barn ble såret i det samme angrepet mot et boligområde i Gaza by.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Drept av Hamas

Den israelske hæren bekrefter at kvinnen og barnet ble drept, men nekter for at det var i et israelsk angrep og hevder at de ble drept av Hamas.

– Moren og jenta som de hevder av vi drepte i Gaza, ble drept av våpenbruk fra Hamas, skriver den israelske hærens talsmann Ronen Manelis påTwitter.

En annen talsmann for hæren, Jonathan Conricus, sier det samme.

– Deres ulykksalige død var ikke et resultat av israelsk våpenbruk, men en Hamas-rakett som ble avfyrt og som eksploderte der den ikke skulle, sier Conricus.

Påstandene fra Israel er ikke kommentert fra palestinsk side.

En seks etasjer høy bygning som rommet boliger og butikker i sentrum av Gaza by skal også ha blitt bombet, men den israelske forsvarsledelsen fastholder at det utelukkende er militære mål som rammes.

Fire palestinere ble drept og over 50 ble såret, blant dem en helsearbeider (bildet), i israelske angrep på Gazastripen fredag. Foto: AP / NTB scanpix

Israeler drept

Ifølge det israelske forsvaret har militante palestinere avfyrt 450 raketter mot Israel det siste døgnet, og i morgentimene søndag fortsatte angrepene.

En stor del av rakettene er skutt ned av det israelske rakettforsvaret, men en israelsk mann i 60-årene døde natt til søndag av skadene han fikk etter et angrep nær byen Ashkelon.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

I nærheten av samme by ble en kvinne i 80-årene alvorlig såret da en rakett traff en skolebygning i Kiryat Gate, skriverHaaretz.

Kampene blusset opp fredag, da to militante palestinere og en demonstrant ble skutt og drept, og to israelske soldater stasjonert ved grensegjerdet mot Gaza ble såret.

Over 50 palestinere ble skutt og såret under fredagens demonstrasjoner langs gjerdet, blant dem en palestinsk helsearbeider.

En rakett fra Gazastripen traff lørdag morgen dette huset sør i Israel. Foto: AP / NTB scanpix

Islamsk hellig krig

Lørdag morgen falt de første rakettene over det sørlige Israel, og israelske kampfly gikk straks på vingene.

Islamsk hellig krig (Jihad) har tatt på seg ansvaret for flere av rakettangrepene og har truet med å skyte flere raketter inn i Israel. EU ber om at angrepene mot Israel opphører umiddelbart.

Egypt meklet fram en våpenhvile mellom Israel og Hamas før det israelske valget 9. april og i helgen satt utsendinger fra Hamas i nye møter i Egypt.

Hamas krever at Israel utvider fiskerisonen som nylig ble innskrenket utenfor Gaza og letter på blokaden av enklaven.

Blod fra en israelsk kvinne som ble såret i et palestinsk rakettangrep i Kiryat Gat i Israel. Foto: Ariel Schalit / AP / NTB scanpix

Eurovision

Israel har flere grunner til forsøke å få på plass en snarlig våpenhvile, påpeker analytikere. Statsminister Benjamin Netanyahu sitter i knallharde forhandlinger om å danne en ny koalisjonsregjering. Neste uke feires uavhengighetsdagen og minnedagen, og fra 14. mai skal Israel arrangere Eurovision.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Dessuten begynner ramadan til uka, og Hamas er desperat etter å få inn økonomisk hjelp til den muslimske høytidsmåneden, påpekerHaaretz.

Over 200 palestinere er skutt og drept av israelske soldater og over 6.000 er såret av skarpe skudd under protester langs grensegjerdet siden mars i fjor. Én israelsk soldat som voktet gjerdet, er drept.