Israels Venner

Israel har fortsatt venner både på Stortinget og blant det norske kristenfolket. Heldigvis. Det har vi fått flere oppmuntrende beviser på denne uken.

KrF-representanten Finn Kristian Marthinsen har tatt et rosverdig initiativ for å blåse nytt liv i parlamentarikernes sovende Israel-forening. Foreløpig har han fått med seg et tjuetalls representanter.
Og i morgen får Israelsvennene på Løvebakken drahjelp fra Israelsvenner rett utenfor Stortingets dører. Da kommer kristne fra ulike steder i landet sammen i Oslo for å markere støtte til staten Israel i en vanskelig tid.
Ekstra gledelig er det at det jødiske miljøet i Norge også blir representert i markeringen. Jøder og kristne har mye felles og mange saker å stå sammen om. Det gjelder ikke minst støtten til staten Israel.
Arrangørene har samlet seg om tre nøkterne og gode paroler: «Israel har rett til å bo trygt innenfor sikre grenser», «Israel har rett til selvforsvar» og «Norge ? stå opp mot antisemittisme».
Dette er paroler samtlige kristne burde kunne stille seg bak. Det er i det hele tatt viktig at vi nå bruker alle anledninger som byr seg til å markere at norske kristne står sammen med Israel og jødene i en tid når antisemittismen og hatet mot Guds utvalgte folk øker sterkt både her i Norge og over hele verden.
En slik anledning byr seg for eksempel på neste ukes Israelskonferanse på Oslo Kristne Senter.