Rundt klokken 17.00 onsdag skjedde en eksplosjon i en turistbuss i Bulgaria. 7 er meldt drept.

Israelere bombet i Bulgaria

 Den bulgarske feriebyen Burgas har blitt rammet av et bombeangrep på en buss full av israelere. Syv er meldt døde. Saken oppdateres.

Rundt klokken 17.30 skjedde eksplosjonen, som ifølge internasjonale nyhetsmedier skyldes en bombe som ble plassert i bagasjerommet på en turistbuss.

Omtrent 40 israelske turister skal ha vært til  stede på bussen da eksplosjonen skjedde.
Flere døde


Foreløpige tall er at syv personer er døde, 3 er kritisk skadde og 27 andre er kjørt på sykehus. CNN har meldt om ni døde under et intervju
med et vitne.

- I det samme vi kom inn på bussen, hørte vi en høy eksplosjon. Det var den tredje bussen ved siden av vår. Alle begynte å løpe i alle
retninger. Det var fullt kaos, sier Oran Katz til CNN, ifølge Sofia News Agency, som også opplyser at skudd har blitt løsnet.


- Israelske turister angrepet med håndgranater og skytevåpen, melder Al Manar, en Hizbollah-eid TV-kanal, på sine hjemmesider.

Hevder Iran-angrep


Israels statsminister Benjamin Nethanyahu hevder at det er Iran som står bak bombingen.

Det er ingen som har tatt på seg ansvaret for angrepet ennå.

Markering

Terrorangrepet på de israelske turistene skjedde på dagen 18 år etter det anti-jødiske bombingen av AIMA (Argentine Israelite Mutual
Association) i Argentinas hovedstad Buenos Aires.

AIMA-bomben tok livet av 85 personer og flere hundre ble skadet.

Statsadvokaten i Argentina beskyldte senere Iran for å ha betalt for angrepet, og den libanesiske organiasjonen Hizbollah for å ha utført det.

(Dagen)