ISRAELVENNER: Det var langt flere israelske flagg enn norske på Fana stadion.

Israel vant både på banen og tribunen

Et lite antall palestinaaktivister markerte seg i første omgang av rugbylandskampen mellom Norge og Israel lørdag. Men til slutt vant Israel kampen både på banen og på tribunen.

Nettverket for akademisk og kulturell boikott av Israel demonstrerte både før og under kampen i Europeean Nations Cup på Fana stadion i Bergen. Omkring 10 demonstranter hadde plassert seg ved innkjørselen til stadion med plakaten «Staten Israel = Apharteid». Like mange hadde tatt plass på tribunen, og her var slagordet «Boikott Israel - stopp kampen». Flere titalls israelsvenner var også møtt frem- mange med både norske og israelske flagg.

Fire uniformerte politimenn og flere dresskledde sikkerthetsvakter var tilstede blant noen hundre fremmøtte tilskuere. Store deler av første omgang demonstrerte palestinavennene høylydt med taktfaste kamprop som «boikott apartheid» og «fritt Palestina». Mot slutten av omgangen ble de imidlertid fratatt banneret av politiet og forlot stadion mens de ropte «fair play - yes, apartheid - no». Det var tilløp til applaus blant de øvrige publikummerne da de israelfiendtlige demonstrantene forsvant.

På banen ble det en jevnspilt første omgang som Norge vant 3-0 etter å ha scoret på straffespark. I andre omgang dominerte Israel stort og vant til slutt hele 15-3. Mange av israelsvennene, som i løpet av kampen forholdt seg ganske nøytrale, valgte etter kampen å ta del i gledesscenene sammen med de israelske spillerne. Etter å ha takket sine norske motspillere for kampen, danset og jublet de israelske spillerne foran israelvennene på tribunen.