Israel truer med å ødelegge Syrias luftvern

Israel truer med å ødelegge syriske luftvernanlegg dersom det blir avfyrt bakke-til-luft raketter mot israelske fly som befinner seg i syrisk luftrom. 

Israelske kampfly har de siste årene gjennomført en rekke angrep iSyria, som myndighetene iJerusalem sier har vært rettet mot den libanesiskeHizbollah-militsen som kjemper på presidentBashar al-Assads side i krigen.

StatsministerBenjamin Netanyahu bekreftet senest fredag at israelske fly hadde vært på vingene over Syria, der de angrep angivelige våpenforsendelser på vei til Hizbollah.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Det syriske forsvaret hevdet at deres luftvern skjøt ned ett av de israelske kampflyene nærPalmyra, mens et annet ble truffet og påført skader.

Det israelske forsvaret bekrefter at det ble avfyrt flere luftvernraketter mot flyene, men nekter for at noen av dem ble truffet og skutt ned. ForsvarsministerAvigdor Lieberman kommer likevel med en klar advarsel til Syria.

– Neste gang Syria tar i bruk luftvernsystemer mot våre fly, så kommer vi til ødelegge dem uten den minste nøling, sier Lieberman.