Palestinske protestanter bærer en skadd person etter sammenstøt med israelske sikkerhetsstyrker på Vestbredden 11. november i år. Foto: Jaafar Ashtiyeh, AFP/NTB Scanpix

Israel river hjemmene til palestinske angripere

Israelske soldater rev lørdag boligene som hører til familiene til fire palestinere som er anklaget for å ha angrepet israelere.

I Nablus rev de hjemmene til tre palestinere som sitter fengslet for drapet på et israelsk bosetterpar foran sine barn da den nyeste uroen var i startfasen 1. oktober.

Og i Silwan ved Ramallah rev de huset til en palestiner som mistenkes for drapet på en israeler på en vei på Vestbredden i juni. I eksplosjonen ble to nabohus også skadd.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Rivningen av husene i Nablus utløste sammenstøt mellom sinte palestinere og israelske soldater, der ni personer ble skadd, to av dem av israelske kuler.

Politikken med å rive hjemmene til familiene til mistenkte angripere er omstridt selv i Israel.

Israel mener at rivningene kan hindre nye angrep, men kritikerne kaller det en kollektiv straff som rammer uskyldige, og at de fremste ofrene er slektninger som tvinges til å betale for andres synder.

– Det er umoralsk, det er kollektiv straff og det kaster bensin på bålet på Vestbredden. Hvordan kan israelerne unngå å se at det bare puster til ilden, sier Dalia Kerstein, direktør for den israelske organisasjonen HaMoked.

Les også
Økt vakthold ved israelsk ambassade
Les også
Minst 60 drept i flere angrep i Paris
Les også
– Jøder vil overta verden
Les også
Krisemøter i flere europeiske land etter Paris-angrep
Les også
Blomster foran Frankrikes ambassade i Oslo