En palestinsk mann tar med seg eiendeler fra sitt utbombede hjem i Gaza by. Palestinerne og Israel aksepterte søndag en ny våpenhvile som skal tre i kraft midnatt lokal tid. Foto: Mohammed Salem / Reuters / NTB scanpix

Israel og Hamas enige om våpenhvile

Israel aksepterer en ny våpenhvile på Gazastripen, opplyser offisielle israelske kilder. Palestinerne har også sagt ja til det egyptiske forslaget om en 72 timer lang våpenhvile.

Egypt, som megler mellom palestinerne og Israel, ba partene akseptere en ny våpenhvile som skal tre i kraft klokken 23 norsk tid søndag.

– Kampene trappes fortsatt opp på Gazastripen, og det er nødvendig å beskytte sivile. Derfor ber Egypt begge parter, Israel og palestinerne, om å forplikte seg til en 72-timers våpenhvile som trer i kraft ved midnatt lokal tid, opplyser Egypts utenriksdepartement i en uttalelse.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Det legges til at under denne midlertidige våpenhvilen, skal partene bli enige om en omfattende og varig våpenhvile.

De israelske kildene opplyser at de vil sende forhandlere tilbake til Kairo mandag, om våpenhvilen holder.

– De palestinske fraksjonene vil formelt gå med på en ny våpenhvile i Gaza etter at Israel har sagt seg villige til å fortsette forhandlingene uten forhåndsbetingelser, sier Hamas-forhandler Izzat Risheq. Han sier palestinerne ikke har gitt opp sine krav, som inkluderer at blokaden av Gazastripen må oppheves.

En 72 timer lang våpenhvile mellom Israel og palestinerne utløp fredag morgen, og etterpå har det igjen vært raketter og luftangrep mellom partene. (©NTB)

Les også
En ekte fred i IsraelMIFF
Les også
Karmel gir krigsutstyr til Israels hærKarmel-Instituttet
Les også
Hamas står fast ved kravene