Israel løslot tolv år gammel palestinsk jente

Israel har løslatt en tolv år gammel palestinsk jente som har sittet fengslet i to måneder, mistenkt for å planlegge et knivangrep.

Israelske soldater stanset Deema al-Wawi, som var iført skoleuniform, i nærheten av en bosetning påVestbredden 9. februar.

Ifølge soldatene bar den palestinske jenta kniv og planla et angrep, noe hun skal ha tilstått under avhør.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Jenta gikk med på et forlik der hun sa seg skyldig i drapsforsøk og besittelse av kniv, mot en dom på fire måneders fengsel, da hun måtte møte for militærdomstolen.

Yngste jente

Søndag ble Dima løslatt før tiden og overlatt til palestinske myndigheter ved en veisperring utenfor Tulkarem nord på Vestbredden. Derfra skulle hun kjøres hjem til familien i Hebron.

– Hun er de yngste palestinske jenta som noen gang er fengslet, forteller forsvareren hennes Tariq Barghouthi.

Ifølge israelsk militærlov kan barn helt ned i tolvårsalderen fengsles, noeIsrael ifølge FNs barnefondUNICEF er helt er alene om å gjøre i verden.

Mange barn bak murene

Rundt 450 mindreårige palestinere sitter nå fengslet i Israel, og rundt 100 av dem er under 16 år gamle. Dette er nærmere 200 flere enn for et halvt år siden.

Palestinernes minister for fengselsspørsmål, Issa Qaraque, kaller Israels fengsling av barn «den styggeste form for statsundertrykkelse».

Guvernøren i Tulkarem, Issam Abu Bakr, kaller det «en forbrytelse mot menneskeheten».

Menneskerettsorganisasjoner har i årevis protestert mot Israels fengsling av barn og mener blant annet at landet diskriminerer mellom palestinske og israelske barn.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Israelske barn blir behandlet i tråd med landets ordinære straffelov, mens palestinske barn blir dømt etter strengere militærlover.