Den israelske hæren har økt tilstedeværelsen sin i Golanhøydene på grensen til Libanon og Syria, som følge av økt spenninger i området. Foto: Ariel Schalit / AP / NTB scanpix

Israel hevder å ha angrepet Hizbollah i Libanon

Det israelske forsvaret sier onsdag morgen at de har utført et luftangrep mot Hizbollahs observasjonsposter i Libanon.

Angrepene er et svar på at det ble skutt mot israelske soldater over grensen fra Libanon. De israelske soldatene var på oppdrag nord i Israel tirsdag kveld.

– Vi besvarte ildgivingen, og våre fly rammet Hizbollahs observasjonsposter nær grensen, opplyser det israelske forsvaret på Twitter.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Israels statsminister Benjamin Netanyahu advarer onsdag om at de vil reagere kraftig på ytterligere angrep fra Libanon.

Det er foreløpig ikke meldt om døde eller større skade i Libanon eller blant de israelske styrkene som følge av konfrontasjonene tirsdag.

Det israelske forsvaret blokkerte også veier i området og beordret beboere i den nordisraelske byen Manara om å holde seg innendørs. Restriksjonene opphørte onsdag morgen.

Har forberedt seg på angrep

Libanon avviste tirsdag en israelsk forespørsel om reform av de fredsbevarende FN-styrkene som patruljerer grenseområdet mellom de to landene. Forespørselen kom i forkant av at Sikkerhetsrådet skal stemme over fornyelse av styrkens mandat.

Hizbollah hevdet i helga også at de hadde skutt ned en israelsk drone i området.

Israel har den siste tiden forberedt seg på angrep fra Hizbollah, etter at de i juli drepte et medlem av den militante libanesiske gruppen i et luftangrep i Syria.

Hizbollah er støttet av både Syria og Iran. Israel har innrømmet at de har utført en rekke luftangrep mot iranske våpenleveranser til Hizbollah i Syria.