Israel-hater oppsagt i Posten

Postens interne etterforskning har avslørt en ansatt som i fjor skrev anti-jødiske slagord på et brev på vei fra Norge til Israel. Posten har tatt affære ved å fjerne vedkommende fra sin stilling og anmelde forholdet til politiet.

Lill Marit Helgason fra Flekkefjord skulle i fjor høst sende et brev til sitt søskenbarn i Israel. Da brevet kom frem til Jerusalem var det kludret til med jødehets og rasistiske slagord.

Bak på sitt brev hadde Lill Marit Helgason festet et klistremerke med teksten: "Jesus svikter deg aldri".
Da brevet kom frem til søskenbarnet i Jerusalem, kunne hun lese følgende budskap, skrevet med sirlig håndskrift ved siden av klistremerket:
" Han svikter alle. Mest av alt burde han sviktet det patetiske landet dere bor i. Israel er en skam for verden med sin aggressive dobbeltmoralistiske politikk. But give`em enough rope. Hver eneste jøde skal mishandles og drepes verden over hvis de fortsetter som nå.. De fortjener ikke livets rett og barna deres skal brennes levende. Israel er Satans land og enhver jøde bør dø!
Hilsen (WMJ), Verdensorganisasjonen mot jøder."

Det har nå vist seg at en person som jobbet som vikar ved Postens utenlandsseksjon i Oslo påførte jødehetsen på Helgason sitt brev, skriver avien Agder Flekkfjords Tidende.

Posten har beklaget det hele, men mener dette er et enkeltstående tilfelle. - Vedkommende som ble avslørt som den skyldige, har ikke fått forlenget sitt vikariat, og er dermed ikke ansatt i posten lenger forteller informasjonssjef Eivind Rossen i Posten Norge, region sør. Rossen forteller også at forholdet er meldt til politiet.

Thormod Iversen