Israel forbereder seg på 1.500 daglige rakettangrep

Rundt 1.500 raketter kan bli avfyrt mot Israel hver eneste dag ved en framtidig konflikt, anslår hæren. Denne helgen starter en stor militærøvelse der landet skal forberede seg på et slikt scenario.

Full krig på flere fronter, ødeleggelse av viktig utstyr og infrastruktur, og kraftige rakettangrep utgjør deler av et tenkt scenario for en sivilforsvarsøvelse som starter søndag og varer fram til 21. september.

Øvelsen er basert på anslag som hæren har utarbeidet. Hæren legger til grunn atIsrael kan bli pepret med 1.500 raketter hver eneste dag. Rakettene kan komme fra flere steder samtidig – fraHizbollah-militsen iLibanon og inn i Israels nordlige del, og fra denHamas-kontrollerte Gazastripen i sørvest.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Hamas' kapasitet er angivelig betydelig svekket etter Gaza-krigen i 2014, men Hamas har fortsatt et arsenal på flere tusener av raketter, ifølge en tjenestemann iden israelske hæren.

Hizbollah har minst 100.000 raketter, trolig enda mer, uttaler talsmannen videre.

Bare hver 100. rakett er ventet å treffe en bygning. Resten anslås å falle ned i åpent terreng eller bli skutt ned av Israels antimissil-system.