Røyk stiger opp fra havnen i Gaza etter en serie rakettangrep natt til tirsdag. Foto: REUTERS/Finbarr O'Reilly/NTB scanpix

Israel bombet huset til Hamas-leder

Det israelske forsvaret angrep rundt 150 mål på Gazastripen natt til tirsdag, ifølge israelske Haaretz.

Minst 23 mennesker ble drept på Gazastripen, skriver avisen tirsdag morgen.

Innbyggere i Gaza by sier at nattens angrep er de verste siden starten på den tre uker lange offensiven. Israelske droner skal ha fløyet over husene, og kraftige eksplosjoner rystet Gaza by med få minutters mellomrom, melder det tyske nyhetsbyrået DPA.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

AvisenHaaretz skriver at huset til Hamas' politiske leder Ismail Haniyeh var blant målene. Det var også huset til sjefen for Shujaiyeh-bataljonen, finansdepartementet i Gaza og bygningene som huser Al-Aqsa Radio og Al-Aqsa Television.

Ingen personer skal ha blitt drept eller skadd i angrepet, opplyser innenriksdepartementet på Gazastripen til Reuters. Haniyehs sønn bekreftet angrepet i et innlegg på Facebook, der han skriver at huset var tomt.

En av de militante palestinerne ble også drept, ifølge Haaretz.

Fem israelske soldater drept

Fem israelske soldater er drept i kamper ved grensen til Gazastripen. Det opplyser det israelske forsvaret tirsdag morgen. De fem ble drept i kamper med militante palestinere som forsøkte ta seg inn i Israel gjennom en tunnel. Trefningene fant sted ved Nahal Oz, nær grensen til Gazastripen.

Ifølge det israelske forsvaret var soldatene 21, 19 og to 18 år gamle. Alderen på den femte er ikke offentliggjort.

Bombingen av Gaza fortsatte natt til tirsdag etter at Israels statsminister noen tidligere sa at offensiven mot Gazastripen kommer til å bli langvarig.

Minst 13 palestinere ble drept i to forskjellige bombeangrep på Gazastripen, opplyser medisinske kilder. Over 50 andre ble såret.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Luftvernsirener

Tusenvis av palestinere i utkanten av Gaza by fikk mandag tekstmeldinger og telefonoppringninger fra den israelske hæren, der de ble bedt om å flykte fra hjemmene sine umiddelbart.

I Tel Aviv og andre israelske byer ulte natt til tirsdag luftvernsirener for å varsle innbyggerne om mulige rakettangrep.

Rundt 1.100 palestinere er drept siden starten på den siste Gaza-konflikten i begynnelsen av juli. Drøyt 50 israelere, de fleste av dem soldater, er også blitt drept i krigshandlingene.

 

(©NTB)