Sunnimuslimske islamister angrep 18. juni Iraks største oljeraffineri Baiji. Arkivfoto: REUTERS/Thaier al-Sudani/NTB Scanpix

– Islamister angriper Iraks største oljeraffineri

Sunnimuslimske islamister angriper Iraks største oljeraffineri Baiji, opplyser sikkerhetskilder.

Også ansatte på raffineriet bekrefter angrepet, som blant annet begynte med bruk av bombekastere og maskingevær. Raffineriet ligger nord i Irak.

Angrepet begynte klokken 4 natt til onsdag lokal tid, som tilsvarer klokken 3 norsk tid, mot to av hovedportene til anlegget.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

En granat traff et lager for reservedeler, og store mengder røyk stiger opp fra bygningen.

Sikkerhetsstyrker har evakuert utenlandske ansatte fordi man fryktet et angrep. Raffineriet har vært beleiret av sunnimuslimske, militante ekstremister siden i forrige uke.

Arbeidere bortført

En gruppe på 15 tyrkiske bygningsarbeidere er blant 60 utlendinger som er blitt bortført av væpnede medlemmer av ekstremistgruppenISIL (Den islamske staten Irak og Levanten) nær byen Dor, mellom Selahaddin og Kirkuk, melder nyhetsbyrået Dogan.

Byrået siterer en arbeider som klarte å flykte. Det er uklart nøyaktig når bortføringen skjedde.

Blant de bortførte er det også arbeidere fra Pakistan, Bangladesh, Nepal og Turkmenistan, ifølge Dogan.

Tyrkisk konsulat

ISIL bortførte 31 tyrkiske lastebilsjåfører da de inntok storbyen Mosul i forrige uke. Deretter okkuperte de Tyrkias konsulat i byen og tok 49 mennesker til fange. ISIL og andre sunnimuslimske ekstremister har feid gjennom byer i Tigris-dalen nord for Bagdad den siste tiden.

Indias regjering meldte onsdag at den har mistet kontakten med 40 indiske bygningsarbeidere nord i Irak. Indiske medier melder at de er bortført.