Islam Net stenges ute fra Universitetet i Oslo

Sty­ret ved Uni­ver­si­te­tet i Oslo (UiO) støt­ter rek­tor Ole Pet­ter Ot­ter­sens av­gjø­rel­se om å sten­ge Islam Net ute fra uni­ver­si­te­tet.

Islam Net søkte i no­vem­ber i fjor om å få inn­pass som stu­dent­for­ening ved lan­dets størs­te uni­ver­si­tet. Rek­tor Ole Pet­ter Ot­ter­sen var ak­tivt med i be­slut­nin­gen om å avslå søk­na­den. Islam Net kla­get imid­ler­tid av­gjø­rel­sen inn for uni­ver­si­tets­sty­ret, som nå har be­stemt seg for at av­sla­get skal opp­rett­hol­des, skri­verUni­ver­si­tas.

Islam Net valg­te å endre ved­tek­te­ne i håp om å få inn­pass somstu­dent­for­ening, men uni­ver­si­te­tet mente at ved­tek­te­ne frem­de­les ikke opp­fyl­te kra­ve­ne, og at Islam Net li­ke­vel ikke vil være til­strek­ke­lig uav­hen­gig fra sen­tral­or­ga­ni­sa­sjo­nen, skri­ver avisa.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

In­cest

Et en­stem­mig styre fast­slår i av­sla­get at Islam Net har dre­vet kjønns­se­gre­ge­ren­de prak­sis på sine møter, og at den kom­mer med dis­kri­mi­ne­ren­de ut­ta­lel­ser mot ho­mo­fi­le.

Leder i Islam Net, Fahad Qureshi har i flere an­led­nin­ger for­svart Islam Nets ho­mo­fi­li­syn ved å sam­men­lig­ne ho­mo­fi­li med in­cest. Det samme ar­gu­men­tet går igjen i klage­bre­vet. Uni­ver­si­tets­sty­ret rea­ge­rer på dette og skri­ver i ved­ta­ket:

«Denne ut­ta­lel­sen i kla­gen un­der­stre­ker og for­ster­ker grunn­la­get for Uni­ver­si­te­tet i Oslo sitt av­slag. Kla­gen viser med all ty­de­lig­het at Islam Net UiO står inne for og frem­mer hold­nin­ger som med all ri­me­lig­het opp­fat­tes som dis­kri­mi­ne­ren­de og kren­ken­de»

Dis­kri­mi­nert

Islam Nets leder Fahad Qureshi sa da kla­gen ble le­vert i mars, at or­ga­ni­sa­sjo­nenføler de blir dis­kri­mi­nert.

- Jeg synes det er vel­dig trist at UiO helt vil­kår­lig har sam­let sam­men masse ting helt ut av kon­tekst, for så å gi av­slag til oss. De har tatt en be­slut­ning uten i det hele tatt å ha snak­ket med oss. Hvis de hadde gjort det, tror jeg vi kunne ha opp­klart en del mis­for­stå­el­ser som kom­mer til syne i av­sla­get, sa Qureshi til stu­dent­avi­sa.

Ot­ter­sen av­vis­te dette og på­pek­te at det skal være mang­fold og høyt under taket når det gjel­der yt­rin­ger, men sa at Islam Net går langt over gren­sen. (©NTB)