Tunisiske soldater holder vakt etter et selvmordsangrep i Tunis torsdag. IS har tatt på seg skylden for angrepet. Foto: AP / NTB scanpix

IS hevder å stå bak selvmordsangrep i Tunis

Ekstremistgruppa IS sier den står bak de to selvmordsangrepene i Tunisias hovedstad Tunis. En politimann ble drept og åtte personer ble såret i angrepene.

Torsdag formiddag utløste en selvmordsbomber en sprengladning ved en politibil nær den franske ambassaden i Tunis. En politimann ble drept og fire andre personer, deriblant en politimann, ble såret.

Kort tid etter ble fire personer såret da en annen selvmordsbomber sprengte seg i luften utenfor en bygning som huser regjeringens byrå for terrorbekjempelse.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

I en melding på IS' propagandanettsted Amaq sier ekstremistgruppa at den står bak begge angrepene.

Væpnede menn angrep i morgentimene torsdag også et radiotårn på en fjelltopp i Gafsa-regionen, men ble slått tilbake av soldater fra regjeringshæren som voktet anlegget. Ingen ble drept og angriperne unnslapp, melder Maghreb-utgaven avHuffington Post.

Tunisia har de siste årene opplevd en rekke terrorangrep, og den ytterliggående islamistgruppen IS har tatt på seg ansvaret for de fleste av dem.

I mars 2015 ble 21 turister og en politimann drept i et angrep mot Bardo-museet i Tunis. Tre måneder senere ble 38 turister, de fleste av dem britiske, drept i et angrep mot et hotell i kystbyen Sousse.

I oktober i fjor sprengte en kvinnelig selvmordsbomber seg i sentrum av Tunis, uten at dette kostet andre menneskeliv enn hennes eget.