Flere passasjerer ble såret da 17-åringen angrep dem med kniv og øks. Foto: Reuters / NTB scanpix

IS-flagg funnet på rommet til togangriper i Tyskland

Et håndmalt IS-flagg er funnet på rommet til den 17 år gamle gutten som gikk til kniv- og økseangrep mot passasjerer på et tog i Tyskland mandag.

Det var under gjennomsøking av 17-åringens rom at politiet fant et håndmalt IS-flagg, opplyser innenriksminister Joachim Herrmann i delstaten Bayern til fjernsynskanalen ZDF tirsdag.

Gutten, en afghansk flyktning, angrep togpassasjerer på et regiontog i Würzburg med en øks og en kniv. Fire av passasjerene ble alvorlig såret og flere andre ble også såret.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Politiet stormet regiontoget mandag kveld etter å ha fått melding om angrepet. Gjerningsmannen flyktet fra åstedet, og en spesialstyrke fra politiet som tilfeldigvis var i nærheten, fulgte etter ham. Han ble skutt og drept av politiet.

Gutten skal ha kommet til Tyskland som enslig, mindreårig flyktning og hadde bodd en stund på et mottak i Ochsenfurt utenfor Würzburg.

På spørsmål om angrepet kan være islamistisk motivert, svarte Herrmann mandag kveld at 17-åringen skal ha kommet med et utrop, men at dette må undersøkes nærmere.

Ifølge avisen Die Welt sier en talsmann i departementet at gutten ropte « Allahu Akbar» (Gud er størst) da han gikk til angrep.

Politiet sperret av området etter at angrepet var over. Foto: Reuters / NTB scanpix
Les også
Nice: Fortsatt ingen bånd etablert til terrorgrupper
Les også
Terrorforsker: Ligner angrep i Israel og Irak
Les også
Etterforsker: Nice-angriper interessert i radikal islam
Les også
Kilde: Mistanken om ekstremist-kobling i Nice styrket