Iran truer med raketter mot Tel Aviv

Hvis USA angriper Iran, vil iranerne svare med å skyte raketter mot den israelske storbyen Tel Aviv. Iran har raketter som kan nå mål 2.

Det vil si at de kan ramme hjertet av Tel Aviv, sa ayatolla Ahmad Khatami som er medlem av den såkalte Ekspertforsamlingen i Teheran tirsdag. Ekspertforsamlingen bistår Irans politiske ledere i deres arbeid.

Vestlige land mistenker iranerne for å forsøke å skaffe seg atomvåpen, og har lenge forsøkt å få regjeringen i Teheran til å oppgi eller endre sitt kjernefysiske program. Talsmenn for regjeringen har sagt at dette programmet bare tjener fredelige hensikter.

? Hizbollahs raketter med en rekkevidde på 70 kilometer omgjorde israelske byer til spøkelsesbyer. USAs president George W. Bush og Israels statsminister Ehud Olmert bør lære av dette og forstå at å leke med islam er som å dra en løve i halen, sa Khatami tirsdag.

Irans raketter av typen Shahab-3 er mellomdistanseraketter utviklet på grunnlag av den nordkoreanske typen Nodong-1. Dette er igjen en videreutvikling av de gamle sovjetiske rakettene som gikk under NATO-betegnelsen Scud.

©NTB