Internasjonale flyginger gjenopptatt i Kenya

Omdirigerer fly til innenlandsterminal etter flyplassbrann.

En­kel­te in­ter­na­sjo­na­le fly­gin­ger ble gjen­opp­tatt ved Jomo Ke­nyat­ta-fly­plas­sen i Nai­ro­bi tors­dag, dagen etter at fly­plas­sen ble ram­met av envold­som brann.

Deler av den in­ter­na­sjo­na­le ter­mi­na­len ble full­sten­dig øde­lagt i bran­nen, og en etter­forsk­ning er nå i gang for å finne år­sa­ken. Etter­fors­ker­ne har imid­ler­tid gjort det klart at det ikke drei­er seg om et ter­ror­an­grep.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

De in­ter­na­sjo­na­le fly­gin­ge­ne som ble gjen­nom­ført tors­dag, ble om­di­ri­gert til in­nen­landster­mi­na­len.

Gradvis opptrapping

- Da vi kom inn, så vi at flammene stod kraftig opp. Jeg tror hele den terminalen er ødelagt, sa det norske øyenvitnet Steinar Opheim tilDagen onsdag morgen.

Opheim kom på det siste utenriksflyet som landet på Jomo Kenyatta-flyplassen onsdag.

Selv om en­kel­te in­ter­na­sjo­na­le fly­gin­ger ble gjen­nom­ført torsdag ettermiddag, var det ikke full ak­ti­vi­tet. Først ved mid­natt ville fly­plas­sen gjen­opp­ta alle fly­gin­ger, iføl­ge presse­tals­mann Michael Kamau i trans­port­de­par­te­men­tet.

Knutepunkt

Iføl­ge ana­ly­ti­ker Aly Khan Sta­chu kan det skade Nai­ro­bis sta­tus som re­gio­nalt knute­punkt i Øst-Afri­ka hvis ar­bei­det med å få fly­plas­sen på fote igjen, trek­ker ut.

- Nøk­kel­spørs­må­let er hvor fort de får nor­ma­li­sert dette, sier ana­ly­ti­ke­ren til ny­hets­by­rå­et Reu­ters. (©NTB)