- Ingen politisk prestisje

Rådmann i Porsgrunn, Per Wold, avviser at det ligger politisk prestisje bak forslaget om å endre praksis for skolegudstjenester.

Råd­mann i Pors­grunn, Per Wold som frem­met for­sla­get om å endre prak­sis for skole­guds­tje­nes­ter i kom­mu­nen, av­vi­ser at det lig­ger en vil­let po­li­tikk bak for­sla­get om at skole­barn må melde seg på guds­tje­nes­ter.

- Bak­grun­nen for for­sla­get er at det har gått en de­batt mel­lom for­eld­re og sko­lens or­ga­ni­sa­sjo­ner. For­sla­get ble frem­met i ut­val­get for barn, unge og kul­tur, og det ble be­stemt at saken skul­le ut på hø­ring i for­eld­re­nes ar­beids­ut­valg (FAU) før vi­de­re be­hand­ling, sier Wold.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Han ute­luk­ker imid­ler­tid ikke at færre ele­ver vil komme på skole­guds­tje­nes­te om for­sla­get blir ved­tatt i kom­mu­nen.

- Hvis for­sla­get blir inn­ført så kan det få denne kon­se­kven­sen. Men det er det opp til de po­li­tis­ke or­ga­ne­ne i Pors­grunn å mene noe om, sier Wold.

- Lig­ger det en vil­let po­li­tikk bak for­sla­get?

- Nei, ikke det jeg har re­gist­rert. Men det er et tema som er oppe i sam­funns­de­bat­ten, og da har vi fått en opp­ford­ring til å lage en sak på det. Det vi fore­slår i saken er en løs­ning, også får po­li­ti­ker­ne og kir­kens menn og kvin­ner si sitt om de syn­tes det er en god løs­ning, eller om det fin­nes andre og bedre løs­nin­ger, sier Wold.

DAGEN

Les også
- Handler ikke om å utsette elever for forkynnelse
Les også
Krever samtykke for skolegudstjenester