Ingen bønn hos FIFA

Det internasjonale fotballforbundet FIFA har stengt og låst kapellene som skulle brukes under Fotball-VM.

Det internasjonale fotballforbundet FIFA har stengt og låst kapellene ved to stadioner som benyttes under Fotball-VM. De to eneste fotballstadionene i Tyskland som har kapeller er Olympiastadion i Berlin og stadionen "Auf Schalke" i Gelsenkirchen.
Ifølge Bernhard Felmberg, sportskontakt ved den protestantiske menigheten i Berlin-Brandenburg, så oppgir FIFA sikkerhetsraspektet og respekt for andre trosretninger enn kristne som grunn til at de har valgt å stenge kapellene.
Kapellet i Olympiastadion i Berlen ble åpnet for bare tre uker siden og hadde som hensikt til å kunne tilby et stille sted for bønn og meditasjon for fotballspillere under Fotball-VM.

Forhandlinger
Representanter for menigheter i de to byene er i samtaler med FIFA og prøver å få åpnet kapellene igjen. FIFA har midlertidig styringsrett over stadionene under mesterskapet og reprsentantene håper å få åpnet kapellene til neste kamp skal spilles i byene.
Hengitt kristne spiller på flere av de 32 lagene som konkurrerer i Fotball-VM. Det brasilianske laget har kristne, Sør-Korea likeså. Nederland og USA har kristne på laget. Til og med det iranske fotballlandslaget har en kristen spiller, Andranik Teymourian.