PASTOR PÅ PLASS: Straume Forum stod klart for seks år siden. Nå får ImF Straume også pastor.

ImF Straume får ny pastor. – Litt rar opplevelse

Onsdag sa et enstemmig medlemsmøte ja til at Gunnar Ferstad ansettes som pastor.

ImF Straume vest for Bergen har i lengre tid ønsket å ansette pastor, men fordi givertjenesten i stor grad var knyttet opp til nybygget, var det utfordrende. Forsamlingen fikk for seks år siden bygget Straume Forum.

Denne våren har medlemmene tatt affære. Etter medlemsmøtet 29. mars stilte de seg i kø for å øke sin faste givertjeneste. I april kunngjorde styret at økningen var på 42.000 kroner i måneden. Dermed var økonomien på plass.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Men den utvalgte pastoren, Gunnar Ferstad ønsket en oppslutning på 3/4 for å si ja. Styret ønsket det samme.

Les også
ImF Straume har funnet pastor. Nå ber de forsamlingen om penger til lønn
NY PASTOR: Gunnar Ferstad blir ny pastor i ImF Straume.

Onsdag kveld sa et enstemmig medlemsmøte ja til å ansette Gunnar Ferstad som sin pastor, ifølge Sambaandet, som først skrev om saken.

Styreleder Kenneth Foss er begeistret.

– 67 personer hadde stemmerett og alle 67 støttet styret sitt forslag. Det er et kjempegodt utgangspunkt, sier han til Dagen.

STYRELEDER: Kenneth Foss er styreleder i Straume forum.

– Hva gjenstår nå?

– Nå gjenstår noen få detaljer. Det skal utarbeides en ansettelsesavtale og vi skal snakke med Gunnar om arbeidsoppgaver. Vi satser på at han er klar til å begynne 1. august.

– God og litt rar opplevelse

Hovedpersonen selv opplever det fint å være ønsket og få tillit.

– Det var en god og litt rar opplevelse å være med på, men fint å få et så tydelig mandat, sier han.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Har du noe spesielt på hjertet for tjenesten som ligger foran?

Ferstad presiserer at han først skal ansettes.

– Vi er ikke helt i mål med det.

Han legger til:

– Jeg går inn i et område med nyfallen snø. Det er ikke tråkket opp spor og jeg må finne veien i sammen med lederskapet.

Legge til rette for frivillighet

Den nye pastoren ønsker å være med på å legge til rette for at all frivillighet i forsamlingen skal få blomstre ut fra nådegave og utrustning.

– Jeg vil også bruke mine nådegaver og min utrustning til å bygge fellesskapet. Jeg ønsker å være en bærer av ærlighetsteologi i forkynnelsen, både i forhold til Guds ord men også i forhold til livet slik det faktisk er.

Tømrer og pastor

Ferstad er utdannet tømrer og har et enmannsforetak. Etter å ha vært bibelskolerektor på Bildøy gikk han i august fjor inn i et årsvikariat som radio- og TV-pastor i P7 Kristen Riksradio. Der var han ansatt i en halv stilling og hadde oppgaver knyttet til programproduksjon. Resten av tiden jobbet han for sitt eget firma.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Ferstad har tidligere vært pastor i Bergens Indremisjon, Betlehem. Han begynte i 2003 og arbeidet der til årsskiftet 2013/2014.