Fredsprisvinner Abiy Ahmed snakker med pressen under besøket i Oslo tidligere i desember. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

IMF gir Etiopia milliardbistand til økonomiske reformer

Etiopia får i alt 26 milliarder kroner fordelt på tre år for å kunne gjennomføre økonomiske reformer, opplyser Det internasjonale pengefondet (IMF).

Deler av summen, nær 2,8 milliarder kroner, vil bli utbetalt umiddelbart.

Etiopia er blant de afrikanske landene som har sterkest økonomisk vekst. Landets statsminister Abiy Ahmed, som nylig mottok fredsprisen i Oslo, har gjentatte ganger understreket at det er viktig å bekjempe fattigdom for å sikre en fredelig utvikling i landet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Etiopia er herjet av en rekke etniske konflikter som er blitt verre etter at Abiy ble statsminister for halvannet år siden. Han gikk straks i gang med politiske reformer, som økt ytringsfrihet og løslatelse av politiske fanger.

– Programmet skal støtte myndighetenes implementering av deres ambisiøse reformagenda, sier en av IMFs direktører, David Lipton, i en uttalelse.

I forrige uke kunngjorde Etiopias regjering at utenlandske givere har lovet å finansiere det økonomiske reformprogrammet med cirka 80 milliarder kroner.