- Ikke like verdifullt å gå hjemme med barn som å jobbe

Høyre-kandidat støtter barneministerens mamma-utspill

Inga Marte Thor­kild­sen (SV) måtte tåle ris for ut­spil­let om atbarne­pass ikke er like ver­di­fullt som å jobbe. Nå får hun støt­te fra uven­tet hold.

Bar­ne- og like­stil­lings­mi­nis­te­ren ut­tal­te til Af­ten­pos­ten i for­bin­del­se med kvinne­da­gen 8. mars at det ikke er like ver­di­fullt å passe barn som å jobbe og høs­tet kri­tikk fra blant annet fa­mi­lie­po­li­tisk tal­s­per­son i Høyre, Linda Hof­stad Helle­land.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Nå tar Helle­lands parti­fel­le, Heidi Nord­by Lunde, Thor­kild­sen i for­svar, skri­ver Dags­avi­sen.

- Inga Marte Thor­kild­sen har selv­sagt helt rett - det er ikke like ver­di­fullt å gå hjem­me med barn som å jobbe, skri­ver Lunde på sin blogg, der hun er kjent som «Vampus».

 

Les også den sterke kommentarenMorshjerte i samfunnsklemma

Lunde er no­mi­nert på 7. plass på Oslo Høy­res liste foran høs­tens stor­tings­valg. Hun skri­ver at Thor­kild­sen fikk unød­ven­dig mye kri­tikk for ut­spil­let, som hun mener bare viser til rea­li­te­ten.

Hun mener mange hjemme­væ­ren­de mødre som del­tar i de­bat­ten, lett blir sinte når de blir for­talt at de selv må bære kon­se­kven­se­ne.

- I dag vil de som vil være hjem­me med barn, at de som ikke har annet valg enn å jobbe, skal be­ta­le for deres verdi­valg. Det er ikke bare dår­lig gjort, det er di­rek­te pro­vo­se­ren­de, skri­ver Lunde.

Hun sier at Høyre er split­tet i fa­mi­lie­po­li­tik­ken, blant annet i spørs­må­let om kon­tant­støt­te.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

(NTB)