STERKE MENINGER: Jon Voight har spilt i mer enn 70 filmer i sin karriere. Han har sterke meninger omkring Israels mulige samtaler med palestinerne omkring en mulig fredsavtale.

– Ikke forhandle med barbarer

Den amerikanske Oscar-vinneren Jon Voight uttrykte sterk sympati for jødene under sitt Israel-besøk forrige uke.

Skuespilleren, som fikk sitt gjennombrudd i filmen «Midnight Cowboy» i 1969, men har spilt i mer enn 70 filmer gjennom sin karriere, deriblant to filmer om Lara Croft sammen med datteren Angelina Jolie. Han mottok en Oscarstatuett i 1978, som beste mannlige hovedrolleinnehaver, for filmen Coming Home.



Sterke meninger

Voight uttrykte sterke meninger omkring Israels mulige samtaler med palestinerne omkring en mulig fredsavtale.

69-åringens besøk i Israel var organisert av organisasjonen Chabad's Children of Chernobyl, som Voight har vært en støttespiller for i flere år.

Under oppholdet sto et besøk i Sderot på programmet, byen som har blitt angrepet av mer enn 6.300 Kassam-raketter de siste syv årene.

Voight bestemte seg for kort tid siden å bli med på flyet, leid av Chabad, som fraktet jødiske barn fra Ukraina, Hviterussland og barn fra vestlige områder under det som tidligere utgjorde Sovjetunionen til Israel. Besøket i Sderot var noe skuespilleren selv tok initiativet til, ifølge Chabads hjemmesider.



Barbarisk

– Jeg vil møte folkene i Sderot. Jeg vil fortelle dem at vi bryr oss om dem og at vi ikke har glemt dem, sa Voight til Chabad.org tidligere denne måneden.

Voight fikk se flere raketter som hadde blitt tatt vare på av byens borgermester og fikk grundig opplæring i hvor nærmeste tilfluktsrom var, i tilfelle rakettangrep, ifølge den israelske avisen Ynet.

– Dere må ikke forhandle med barbarene som står bak disse rakettangrepene, sa Voight under besøket i Sderot.

– De er kun ute etter å ødelegge dere. Dere må fortsette med å være sterke, sa han.



Ikke palestinsk besøk

Under besøket gjorde 69-årige Voight et nummer ut av han ikke skulle besøke noen palestinske organisasjoner.

– Jeg tror at det jødiske folket har gjort alt de kan for å skape fred, mens deres forsøk har blitt spyttet på, sa Voight til nyhetssiden Totally Jewish News.


DM