I KJENT STIL: Tore Hjalmar Sævik og Tarjei Gilje drøfter konvertingsterapi, nattverd for alle og indremisjons fremtid.

Hvorfor åpner en tidligere biskop for å gi muslimer nattverd?

Utspillet fra Atle Sommerfeldt er blant temaene i ukens podkast fra Dagen.

Antallet nattverdgjester i Den norske kirke har økt med 80 prosent de siste 50 årene. I den samme perioden har det totale antallet gudstjenestebesøkende på et år gått vesentlig tilbake.

Tidligere biskop i Borg Atle Sommerfeldt omtaler i Vårt Land dette som en nattverdvekkelse. Han gleder seg over at en større andel av de som kommer til gudstjeneste, også deltar i nattverdfeiringen. Men han åpner også for at mennesker kan delta også om de ikke bekjenner kristen tro, for eksempel om de er muslimer.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Hør Tore & Tarjei på Spotify eller din foretrukne podkastspiller.

I ukens episode diskuterer dagenkollegaene Tarjei Gilje og Tore Hjalmar Sævik hvordan utspillet skal forstås teologisk og hva som har skapt spenninger rundt nattverdfeiringen i kjølvannet av vekkelsene som har preget norsk kristenliv.

De diskuterer også noen av de kritiske innvendingene mot regjeringens forslag til forbud mot såkalt konverteringsterapi.

Og de snakker om hva som var de viktigste signalene fra generalforsamlingen i Indremisjonsforbundet forrige helg. Hva er de største utfordringene for organisasjonen, og hvor går veien videre?