Det ble brukt hunder til å undersøke bagasjen fra Ryanair-flyet, som ble tvunget til å landet i Hviterussland mens det var på vei fra Hellas til Litauen. En kjent opposisjonell ble pågrepet. Foto: ONLINER.BY via AP / NTB

Hviterussland: Bombetrusselen kom angivelig fra Hamas

Hviterussland fastholder at det forelå en bombetrussel mot Ryanair-flyet som ble tvunget til å lande, og opplyser at trusselen angivelig kom fra Hamas.

Artem Sikorskij, som leder flyavdelingen i det hviterussiske transport- og kommunikasjonsdepartementet, leste mandag opp fra det som ifølge ham var et trusselbrev som ble funnet om bord i flyet.

– Vi, soldater fra Hamas, krever at Israel stanser angrepene mot Gazastripen. Vi krever at EU trekker tilbake sin støtte til Israel i denne krigen. Det er plassert en bombe om bord på dette flyet. Dersom kravene våre ikke blir innfridd, vil bomben eksplodere over Vilnius 23. mai, leste han.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Trusselen framstår som noe underlig ettersom Israel og Hamas har inngått våpenhvile, og de israelske angrepene mot Gazastripen opphørte natt til fredag 21. mai.