Hver tredje amerikaner mener at president Barack Obama bør innføre sanksjoner mot Israel, viser en ny meningsmåling. Foto: Reuters / NTB scanpix

Hver tredje amerikaner støtter sanksjoner mot Israel

37 prosent av amerikanerne mener at det bør innføres sanksjoner mot Israel som følge av bosetningene.

27 prosent mener at USA bør innføre økonomiske sanksjoner, mens 10 prosent mener at det bør innføres andre og strengere sanksjoner mot Israel, viser meningsmålingen som er utført av Brookings Institute og gjengitt i den israelske nettavisenYnet News.

Blant demokratiske velgere mener hele 49 prosent av de spurte at USA bør innføre sanksjoner mot Israel som en reaksjon på bosetningene.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Delt på midten

Meningsmålingen viser samtidig at amerikanerne er tilnærmet delt på midten i spørsmålet om opprettelse av en palestinsk stat.

INSPIRASJON:Bergtatt av Dødehavsrullene

35 prosent av de spurte sier at de er tilhengere av en tostatsløsning der israelere og palestinere lever side ved side, mens 31 prosent sier at de er tilhengere av en enstatsløsning der de palestinske områdene blir en del av Israel.

Hele 72 prosent av de spurte mener at Israel i fravær av en tostatsløsning bør være en demokratisk og ikke en jødisk stat, med like rettigheter for alle innbyggere.

USA bør være nøytral

På spørsmål om hvilken rolle USA bør spille i konflikten mellom Israel og palestinerne, mener 66 prosent at Washington bør innta en nøytral meklerrolle.

30 prosent mener at USA bør slutte opp om Israel, mens bare 3 prosent mener at USA bør favorisere palestinerne.

45 prosent av de spurte mener at USA bør avstå fra å stemme dersom Sikkerhetsrådet skal ta stilling til opprettelsen av en palestinsk stat. 27 prosent mener at USA bør stemme for en slik resolusjon, mens 26 prosent mener at USA bør nedlegge veto mot en palestinsk stat.

For stor innflytelse

37 prosent av de spurte mener samtidig at Israel har for stor innflytelse på amerikansk politikk, mens andelen blant demokratiske velgere er 49 prosent.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

18 prosent av de spurte mener at Israel har for liten innflytelse på amerikansk politikk, mens 44 prosent mener at Israel har passe stor innflytelse på amerikansk politikk.