Hundrevis flykter fra Øst-Ghouta

Statlig TV i Syria viser bilder av hundrevis av sivile som strømmer ut av Hamouria i Øst-Ghouta, den opprørskontrollerte enklaven nær Damaskus i Syria.

Dette skal være det største antall sivile som flykter fra Øst-Ghouta siden regimets angrep på enklaven startet for rundt tre uker siden.

Ifølge regimevennlige TV-kanaler er de sivile blitt reddet ut av regjeringsstyrker.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

TV-bildene viser flere hundre menn, kvinner og barn som går ut av byen Hamouria, og mot områder kontrollert av regjeringsstyrkene. De flyktet både til fots, i biler og i motorsykler.

 

SYRIA: Hans Olav Syversen i KrF ba Norge ta initiativ til å definere krigshandlingene mot minoriteter i Syria som folkemord. Utenriksminister Børge Brende gir ham langt på vei støtte:Posted byDagen on 16. februar 2016

 

Menn som ble intervjuet av TV-kanalene i området, hyllet president Bashar al-Assad, og sa opprørsgruppene ydmyket dem og at de mot sin vilje ble holdt i Øst-Ghouta.

Flukten av sivile regnes som en stor seier for den syriske regjeringen.

Torsdag opplyste russiske myndigheter, som støtter Assads kamp mot opprørerne i Øst-Ghouta, at de utvider den såkalte humanitære pausen i kampene i enklaven med to dager, for å la sivile komme seg i sikkerhet.