Migranter som ble reddet fra båtforliset, ble fraktet i land i Al-Beheira-provinsen i Egypt. Foto: Reuters / NTB scanpix

Hundrevis av migranter fryktes omkommet utenfor Egypt

Flere hundre afrikanske migranter fryktes omkommet i Middelhavet etter at en overfylt båt kantret utenfor kysten av Alexandria i Egypt. Fire menn er pågrepet, mistenkt for menneskesmugling.

De fire mistenkes for uaktsomt drap og menneskesmugling, opplyser egyptiske myndigheter.

Så langt er minst 42 bekreftet omkommet. 163 av dem som var om bord på båten er reddet i land. Resten av de om lag 600 passasjerene fryktes omkommet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Båten gikk ned om lag 12 nautiske mil utenfor kysten tidlig onsdag morgen. Trolig hadde den lagt ut fra provinsen Kafr el-Sheik lenger øst på den egyptiske kysten, opplyser lokalmyndighetenes talsmann Alaa Osman. Han legger til at migrantene om bord kom fra flere afrikanske land.

Pårørende og lokalbefolkning samlet seg i havneområdet i byen Rosetta i Egypt for å oppfordre myndighetene til å gjøre mer for å finne de savnede.

– Vi har sagt til myndighetene siden klokken 5.30 på morgenen at båten synker, og de sier de ikke har redningsbåter, ingen har gjort noe, sier Hassan Suleiman Daoud, en av de pårørende.

En lokal tjenestemann opplyser at det aldri tidligere er avdekket et så omfattende forsøk på menneskesmugling langs landets kyst. (©NTB)

Les også
Flyktningleir ødelagt av brann på Lesvos
Les også
FN vedtar flyktningdokument
Les også
Dobling i antallet asylsøknader i OECD-land