Human Rights Service kritisk til pengefordeling

Human Rights Ser­vice (HRS) får en øk­ning i be­vilg­nin­gen på 80 pro­sent fra den nye re­gje­rin­gen, men in­for­ma­sjons­le­der Hege Stor­haug er kri­tisk til hvor­dan støt­ten til inn­vand­rer­or­ga­ni­sa­sjo­ner og annen fri­vil­lig virk­som­het for­de­les.

- Vi tren­ger ikke en gang å søke om støt­te. Vi får bare pen­ge­ne slengt etter oss, sier Stor­haug tilAf­ten­pos­ten. Hun pre­si­se­rer at hun med «vi» mener or­ga­ni­sa­sjons­li­vet ge­ne­relt.

Iføl­ge Stor­haug inn­før­te tid­li­ge­re bar­ne-, like­stil­lings- og in­klu­de­rings­mi­nis­terAudun Lys­bak­ken (SV) en ord­ning der en stats­råd kan til­de­le pen­ger til dem de liker.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

- Eget for­godt­be­fin­nen­de

Bar­ne-, like­stil­lings- og in­klu­de­rings­mi­nis­ter Solveig Horne (Frp) øker be­vilg­nin­gen til HRS med 80 pro­sent, fra 500.000 kro­ner til 900.000 kro­ner.

Stor­haug, som tid­li­ge­re i år var med på å ut­for­me Frem­skritts­par­ti­ets rap­port om bære­kraf­tig inn­vand­ring, er kri­tisk til hvor­dan støt­ten tilHRS og annen fri­vil­lig virk­som­het for­de­les.

- Stats­rå­den sit­ter og for­de­ler støt­te til dem de liker etter nær­mest eget for­godt­be­fin­nen­de, mener hun.

Kutter til kritikere

En or­ga­ni­sa­sjon som tid­li­ge­re har an­kla­get Frp-le­der Siv Jen­sen for «å gi næ­ring til ra­sis­me», Or­ga­ni­sa­sjo­nen mot of­fent­lig dis­kri­mi­ne­ring (OMOD), får kut­tet støt­ten med 200.000 kro­ner.

Anti­ra­sis­tisk sen­ter, Norsk or­ga­ni­sa­sjon for asyl­sø­ke­re (NOAS) ogSelv­hjelp for inn­vand­re­re og flykt­nin­ger får samme støt­te som før.

Res­surs­sen­te­ret for kvin­ner med mi­no­ri­tets­bak­grunn (Mi­RA-sen­te­ret) får mer støt­te enn tid­li­ge­re. Multi­kul­tu­relt Ini­tia­tiv- og Res­surs­nett­verk (MiR), hvor Ar­bei­der­parti­po­li­ti­ker Raena Aslam var ge­ne­ral­sek­re­tær fram til i vår, får på sin side kut­tet støt­ten fra 500.000 kro­ner til 200.000 kro­ner.