Leder i Foreldreutvalget for grunnskolen, Loveleen Rihel Brenna, er strålende fornøyd. Det er ikke Human-Etisk forbund, de mener formålsparagrafen har fått en kristen dreining.

Human-Etisk Forbund skuffet over forlik

Human-Etisk Forbund er skuffet over det brede forliket i Stortinget om ny formålsparagraf for skolen.

- Jeg er veldig skuffet. Resultatet er langt fra det som lå i Bolstad-utvalget og som jeg støttet, sier generalsekretær Kirsten Mile til NTB.
Hun sier at hun som utvalgsmedlem ikke ville ha støttet et slikt resultat som forliket innebærer. Bolstad-utvalget ble i sin tid satt ned av regjeringen for å vurdere ny formålsparagraf i skole og barnehage.
Kristen dreining
- Forliket er en veldig dreining i retning av stor vekt på kristen-humanistiske verdier. Samtidig er forliket tilbakeskuende fordi det legger stor vekt på arv og tradisjon.
- I Bolstad-utvalget var vi mer opptatt av framtida, sier hun.
Mile sier også at forliket er ekskluderende for dem som ikke er etnisk norske, eller som ikke tilhører den kristne tradisjon.
- Jeg er veldig skuffet over at en flertallsregjering ikke bruker flertallet sitt, konkluderer hun.
Leder i Humanetisk Ungdom, Lars-Petter Helgestad, frykter at forliket vil tolkes som en fortsatt støtte til skolegudstjenester og annen kristen misjonering i skolen.
Fornøyde foreldre

Leder i Foreldreutvalget for grunnskolen, Loveleen Rihel Brenna, er derimot strålende fornøyd.
- Det er en gledens dag for foreldre og Skole-Norge at foreldrene har fått gjennomslag i formålsparagrafen, sier hun i en pressemelding.
I forliket har samarbeidet mellom skole og hjem fått en mer fremtredende plass enn i regjeringens opprinnelige forslag.
- Dette er helt i tråd med vårt syn om at foreldre er en likeverdig og verdifull samarbeidspartner i skolen, sier hun. (©NTB)