- Høyt konfliktnivå i sigøynermiljøet

- Et tids­spørs­mål før det går liv i denne kon­flik­ten. Kan også ramme uskyl­di­ge uten­for­stå­en­de.

Etter volds­epi­so­den i Oslo man­dag er kon­flikt­ni­vå­et i sigøy­ner­mil­jø­et nå så høyt at det bare er et tids­spørs­mål før noen blir drept, mener pri­vat­et­ter­fors­ker Finn Abra­ham­sen.

- Jeg tror det er et tids­spørs­mål før det går liv i denne kon­flik­ten. Dette kan også ramme uskyl­di­ge uten­for­stå­en­de hvis de kom­mer i en hen­del­se, sier Abra­ham­sen som tid­li­ge­re var sjef for volds­av­snit­tet i Oslo po­liti­dis­trikt til VG.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

To per­soner ble an­gre­pet med kniv, øks, sverd og skyte­vå­pen i en bin­go­hall på Tors­hov i Oslo man­dag kveld. Iføl­ge VG var of­re­ne en av le­der­skik­kel­se­ne i sigøy­ner­mil­jø­et og hans sønn.

Begge sier til avisa at hevn­ak­sjo­ner kom­mer til å bli gjen­nom­ført hvis de får tak i gjer­nings­men­ne­ne.

- Da blir det et krigs­hel­ve­te, sa den ene av de to man­dag kveld.

Ved siden av de to ble yt­ter­li­ge­re to per­soner be­hand­let på lege­vak­ten for slag­ska­der man­dag kveld. Også her gikk folk til an­grep. Po­li­ti­et kan ikke ute­luk­ke at det kan komme flere volds­epi­so­der.

Iføl­ge Abra­ham­sen er det en liten kjer­ne som ter­ro­ri­se­rer de andre i mil­jø­et. Og kon­flik­ten har blus­set opp den siste tiden.

- Nå er det tred­je og fjer­de ge­ne­ra­sjon som fort­satt dri­ver disse in­ter­ne krang­le­ne, sier Abra­ham­sen.

Han for­tel­ler at det lig­ner gjeng­kri­mi­na­li­tet, og de in­volver­te ope­re­rer som et syn­di­kat med for­grei­nin­ger til Sve­ri­ge og Tysk­land.

Po­li­ti­et har ikke på­gre­pet dem som stor­met inn i bin­go­hal­len og gikk til an­grep. Fire per­soner ble imid­ler­tid på­gre­pet etter hen­del­sen på lege­vak­ten.