Høyreekstreme folkevalgte fratatt immunitet

Tre folke­valg­te med­lem­mer fra det ny­na­zis­tis­ke par­ti­et Gyl­lent dag­gry har blitt fra­tatt sin par­la­men­ta­ris­ke im­mu­ni­tet. De blir der­med tro­lig til­talt for å til­hø­re en kri­mi­nell or­ga­ni­sa­sjon.

Med over to tre­dels fler­tall stem­te na­sjo­nal­for­sam­lin­gen ons­dag for at Geor­gis Ger­me­nis, Ef­stat­hios Boukou­ras og Pa­na­gio­tis Iliopou­los ikke len­ger kan gjem­me seg bak den ju­ri­dis­ke im­mu­ni­te­ten som gres­ke par­la­men­ta­ri­ke­re har.

For­sam­lin­gen stem­te også for å frata tre andre folke­valg­te med­lem­mer fra Gyl­lent dag­gry im­mu­ni­tet for mind­re al­vor­li­ge an­kla­ger.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Be­slut­nin­gen kom­mer etter flere uker med uro og vol­de­li­ge an­grep mot inn­vand­re­re i Hel­las som mange med­lem­mer av Gyl­lent dag­gry har stått bak. Flere av par­ti­ets med­lem­mer har blitt på­gre­pet de siste ukene. I for­ri­ge uke ble le­de­ren for par­ti­et, Ni­kolaos Mi­halo­lia­kos, på­gre­pet og sik­tet for å ha grunn­lagt og for å til­hø­re en kri­mi­nell or­ga­ni­sa­sjon. (©NTB)