Høyre-topper trekker 22. juli inn i valgkampen

Erna Sol­berg mener det bare er å lese 22. juli-kom­mi­sjo­nens rap­port for å se hvem som står for dår­lig le­del­se her i lan­det.

Høy­re-le­der Erna Sol­berg stil­ler seg på linje med Ci­vi­ta-le­der Kris­tin Cle­mets an­grep på stats­mi­nis­ter Jens Stol­ten­berg ( Ap).

Sol­berg mener det bare er å lese 22. juli-kom­mi­sjo­nens rap­port for å se hvem som står for dår­lig le­del­se her i lan­det.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

- Jeg mer­ker meg at 22. juli-rap­por­ten var en knu­sen­de rap­port på hvor­dan det nors­ke sam­fun­net blir styrt, og po­liti­stu­di­en viser det samme, sier Sol­berg til Da­gens Næ­rings­liv.

Ut­spil­let kom­mer dagen etter at Cle­met an­grep Stol­ten­berg for å ha slup­pet for lett unna 22. juli-kom­mi­sjo­nens rap­port.

Cle­mets an­grep på Stol­ten­berg kom som svar på at Stol­ten­berg tid­li­ge­re denne uken gikk til an­grep på Sol­bergs le­der­egen­ska­per. Stol­ten­berg var skep­tisk til at Sol­berg ikke har klart å av­kla­re det han mener er vik­ti­ge spørs­mål på bor­ger­lig side.

Stol­ten­berg står fort­satt fast på sin kri­tikk.

- Jeg fast­hol­der at det er et le­der­an­svar å av­kla­re hva slags re­gje­rings­al­ter­na­tiv man går til valg på når man har vars­let det for snart åtte år siden, sier Stol­ten­berg.

Etter­ly­ser for­bed­rin­ger

- Det at vi ikke er i havn med et bor­ger­lig al­ter­na­tiv drei­er seg om po­li­tis­ke rea­li­te­ter og for­skjel­li­ge par­ti­er. Jeg tror folk ser det, sva­rer Sol­berg.

Også Oslos ord­fø­rer Fa­bi­an Stang (H) støt­ter Cle­met.

- Jeg er vel­dig enig med Cle­met, sier han til Dags­avi­sen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Stang mener Cle­met rei­ser et vik­tig spørs­mål. Den som an­gri­per så of­fen­sivt som Stol­ten­berg gjør, «bør ha god orden i sine egne saker», sier Stang.

Stang leg­ger til at det har vært litt vondt å se hvor­dan Stol­ten­berg i to år har sagt at ting skal gjø­res bedre.

- Vi har ikke sett de for­bed­rin­ge­ne, sier Stang.

Ha­rei­de for­sva­rer Stol­ten­berg

KrF-le­der Knut Arild Ha­rei­de vil der­imot ikke være med på den skar­pe kri­tik­ken.

- Jeg er ikke enig, jeg syns både Erna og Jens er meget dyk­ti­ge le­de­re. Det er de ulike po­li­tis­ke løs­nin­ge­ne som vil av­gjø­re val­get, sa Ha­rei­de til NRK under parti­le­der­ut­spør­rin­gen fre­dag mor­gen.

Siv Jensen: -a Erna og Jens er for like

- Stor leder

Helse­mi­nis­ter Jonas Gahr Støre (Ap) kas­ter seg også inn i de­bat­ten. Til Klasse­kam­pen sier han at han synes Cle­mets ut­spill er vel­dig drøyt.

- Vi hadde en meget grun­dig de­batt om Gjørv-kom­mi­sjo­nens rap­port, og et sam­let stor­ting stil­te seg bak rap­por­tens kon­klu­sjo­ner, sier Støre.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Han mener Stol­ten­berg er en stor leder.

- Jeg har job­bet under man­nen hver dag, hver uke, hver måned i åtte år. Hans po­li­tis­ke re­sul­ta­ter taler for seg selv, og han er en av Euro­pas størs­te po­li­tis­ke le­de­re, sier Støre.

(©NTB)

Les også
Dette mener de politiske partiene
Les også
«Salam Aleikum, du må stemme Senterpartiet!»Senterpartiet