Høyre-topp blir PR-mann

Forlater politikken når stortingsperioden går ut til høsten.

Høy­re-po­li­ti­ke­ren André Oktay Dahl for­la­ter po­li­tik­ken når stor­tings­pe­rio­den hans går ut til høs­ten. Han sat­ser i ste­det på en kar­rie­re i PR-bran­sjen.

Hans nye ar­beids­sted blir PR-by­rå­et Gam­bit H+K, skri­ver Da­gens Næ­rings­liv.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

- Jeg er klar over at mange vil stus­se på at jeg hop­per av po­li­tik­ken nå, men nå var jeg klar for noe nytt. Jeg fort­set­ter påStor­tin­get til pe­rio­den er over og skal gjøre mitt beste for atHøyre gjør et godt valg, sier Dahl.

Dahl er ut­dan­net ju­rist og har til­brakt tolv år på Stor­tin­get. Han sier at han var i kon­takt med for­skjel­li­ge bran­sjer før han endte opp i Gam­bit H+K.

- Jeg har sett både på ad­vo­kat­yr­ket, or­ga­ni­sa­sjo­ner og kom­mu­ni­ka­sjon. Jeg kon­klu­der­te med Gam­bit fordi det kunne tilby meg en bred­de i ar­beids­opp­ga­ve­ne, godt ar­beids­mil­jø og har sett meg som per­son. Jeg vel­ger å tro jeg der­for er mer enn en av­dan­ket po­li­ti­ker, sier Dahl.

Ad­mi­ni­stre­ren­de di­rek­tør og byrå­le­der i Gam­bit H+K, Ole Tom Nome­land, ser på Dahl som en ty­de­lig per­son i sam­funns­de­bat­ten og som en frem­tre­den­de po­li­ti­ker som har frem­stått som mo­der­ne og uredd. Dette er gode egen­ska­per som kan bidra til å løfte by­rå­et, tror han.