Høyre over 36 prosent på ny meningsmåling

Høyre får en opp­slut­ning på 36,1 pro­sent på en fersk me­nings­må­ling TNS Gal­lup har gjort for TV 2. Det er en fram­gang på 3,9 pro­sent­po­eng fra ja­nu­ar.

Opp­slut­nin­gen er den høy­es­te Høyre har hatt på TNS Gal­lups må­lin­ger, men Høy­re-le­der Erna Sol­berg tar knall­må­lin­gen med ro. Hun har vans­ke­lig for å tro at valg­re­sul­ta­tet blir like solid.

- Dette kan komme til å jus­te­re seg litt. Vi har vel­dig høy lo­ja­li­tet og andre par­ti­er lav lo­ja­li­tet. Alle lover om me­nings­må­lin­ger vil tilsi oss litt la­ve­re og andre par­ti­er litt høy­ere, sier Sol­berg tilTV 2.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Om må­lin­gen var valg­re­sul­ta­tet, ville Høyre vært det størs­te par­ti­et på Stor­tin­get - hele 10 pro­sent­po­eng stør­re enn Ar­bei­der­par­ti­et. Etter en til­bake­gang på 3,1 pro­sent fra for­ri­ge må­ling, ville Jens Stol­ten­berg og hans mann­skap fått 26,1 pro­sent.

Det som er helt sik­kert, er at den rødgrøn­ne re­gje­rin­gen ville røket ut av re­gje­rings­kon­to­re­ne, tross re­la­tivt opp­løf­ten­de re­sul­ta­ter for SV og Sp på hen­holds­vis 5,2 (+1,6) og 6 (+0,9) pro­sent.

Frem­skritts­par­ti­et går på sin side til­ba­ke hele 3,7 pro­sent­po­eng fra ja­nuar­må­lin­gen til 13,1 pro­sent. KrF går til­ba­ke 1,2 pro­sent­po­eng til 5 pro­sent, mens Venst­re er så vidt over sperre­gren­sen med 4,5 pro­sent.

Et valg i tråd med må­lin­gen ville gitt Høyre og Frp fler­tall med 86 man­da­ter, mens et re­gje­rings­al­ter­na­tiv med Høyre, KrF og Venst­re ville fått 80 man­da­ter og mang­let fem på fler­tall. De rødgrøn­ne ville fått 65, noe som er 21 færre enn de har i dag.

Feil­mar­gi­nen på må­lin­gen er mel­lom 1,4 og 2,8 pro­sent­po­eng og størst for de størs­te par­ti­ene.

(NTB)