Høyre og Frp mener Faremo førte dem bak lyset

Selv om den rødgrønne regjeringen var klar over at planene for et nytt bereddskapssenter på Alnabru ikke holdt mål, ble Stortinget ikke varslet. Høyre og Frp mener Stortinget må granske saken.

– Den forrige regjeringen har ikke overholdt sin opplysningsplikt overfor Stortinget. Jeg mener at det er så alvorlig at det bør ses på av kontrollkomiteen, sier Høyres justispolitiske talsmann, Anders Werp, tilNRK.

Politikerne har i nærmere ti år planlagt å samle beredskapstroppen, helikoptertjenesten og hundetjenesten med bombegruppa på ett sted. Før jul i fjor ble det kjent at beredskapssenteret trenger nesten dobbelt så stort areal enn man tidligere hadde planlagt for. Men ifølge en artikkel i fagbladetPolitiforum ble Justisdepartementet informert om dette allerede i mars 2013.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Grete Faremo, som da var justisminister i den rødgrønne regjeringen, bekrefter at de fikk denne informasjonen fra Politidirektoratet, men at de fikk motstridende meldinger fra dem som jobbet med prosjektet. Hun avviser at hun brøt opplysningsplikten.

Det er fortsatt uklart hvor beredskapssenteret skal ligge eller når det kommer til å bygges.