Høybråten presenterte politiske verksted

Kristelig Folkeparti satser hardt på å reise seg etter valgnederlaget. Det viktigste for partiet fram mot valget i 2007 blir å styrke partiorganisasjonen.

Denne helgen møtes rundt 400 lokalpolitikere fra partiet til konferanse i Stavanger. De ble fredag møtt med et klart budskap fra partileder Dagfinn Høybråten.

? Vi spiller ikke energi på å diskutere politiske konstellasjoner og forholdet til andre partier. Vi ser framover, og den lange valgkampen fram mot lokalvalget i 2007 starter nå, sa partilederen.

Han håper at et godt valg i 2007 også skal danne grunnlaget for et godt stortingsvalg i 2009.

Sentrumsparti
Partilederen gjorde det også klart at KrF skal være et parti som kjemper for sentrumsverdiene.

? Mer enn noen gang trenger vi et tydelig sentrumsparti i norsk politikk. Det er i sentrum vi finner de gode politiske løsningene. Vi skal markere oss som et verdiorientert sentrumsparti med sterk fokusering på barna, skole, jobb, eldre og distrikt, sa han.

Politiske verksteder
KrF fikk redusert statsstøtten betydelig etter et dårlig stortingsvalg. Partiet ble tvunget til å slanke staben og gjøre flere organisasjonsmessige endringer. En av disse var at alle faste utvalg ble lagt ned og erstattet med det partiet kaller politiske verksteder. Verkstedene skal bygges opp omkring partiets stortingsrepresentanter. I tillegg skal det etableres et interaktivt kommunikasjonsnettverk der alle som er medlemmer kan delta.

? Mitt ønske er at disse verkstedene vil bidra til at de neste årene vil bli de mest spennende og kreative årene med politisk nybrottsarbeid vårt parti noen gang har opplevd, sa Høybråten.

Lars Gunnar Lie tilbake
Blant lederne for de politiske verkstedene finnes det flere «gamle» politikere.

Tidligere samferdselsminister Lars Gunnar Lie skal lede arbeidet med samferdsel, tidligere stortingsrepresentant Arne Lyngstad skal ha ansvaret for utdanning mens tidligere stortingsrepresentant Anita Apelthun Sæle skal ta seg av verkstedet som skal arbeide med kommunalpolitikk og regionalisering.

I alt der det elleve verksteder. Øvrige ledere er Marit Stangenes, familie og barn, Berit Øksne Gjerløw, kirke og kultur, David Hansen, internasjonal politikk, Torleif Leifsen, miljø og energi, Kristin Ravnanger, helse og omsorg, Helge Eide, arbeid og sosial, Anne Kathrine Tornås, justis, og Robert Wright, næring.

©NTB