Venninnegjengen fra Drammen venter på fortauet utenfor Ullevaal stadion der idolene One Direction skal spille fredag kveld. Fra venstre: Jenny Josefine Jahren Hirsimaki, Helene Engedal, Maja Bakken Nilsen, Rebecca Engedal, Anniken Uhl Bakke og Hanna Bakken Nilsen. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Høy sikkerhet og unge jenter på Ullevaal stadion

Politiet og vaktselskapet Pro Sec har lenge planlagt sikkerheten rundt og gjennomføringen av One Direction-konserten på Ullevaal stadion fredag kveld.

– Denne konserten har vi planlagt en stund. Det som er spesielt her, er publikumet. De er helt ned til ti år hvis de kommer ifølge med foreldre. 80 prosent av dem som kommer, er jenter i skrikemodus, sier politioverbetjent Lars Njøsen i Oslo politidistriktet til NTB.

Njøsen har ansvaret for mange av de store arrangementene i Oslo og sier at politiet og Pro Sec lærte mye av Justin Bieber-konserten i 2012.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Det vi har hatt av scenarioer i forkant av denne konserten, har dreid seg om et sånt publikum, sier han.

Sperrer veier

Politiet forventer at det vil være 20.000 mennesker der tre timer før konserten starter. Det er nesten utsolgt, hvilket vil si at det vil være et publikum på rundt 31.000 hovedsakelig unge mennesker på Ullevaal fredag kveld.

– Fra mitt ståsted er det trafikale den største utfordringen. Jeg råder på det sterkeste trafikanter om å styre unna dette området i dag, sier politioverbetjent Lars Njøsen.

Kjører man in mot byen, vil radiostasjonene informere om at det blir vanskelige kjøreforhold i regionen og Ruter har fått beskjed med tanke på busstrafikken.

– Vi prøver å holde dette åpent helt til det er ferdig i 22.30-tiden. Da vil det sikkert bli en time hvor vi må sperre veier når publikum kommer ut, sier Njøsen.

Han fraråder foreldre å ta bil for å hente barna sine og viser til at området ved Ullevaal stadion er veldig ulikt Telenor Arena dit 3.000-5.000 foreldre kom kjørende etter Justin Bieber-konserten i 2013.

– Det er T-bane som gjelder og der er det satt inn mye ekstra kapasitet. Det går ti ekstrabaner som hver tar rundt 1.200 passasjerer og mange vektere står klare på perrongene, sier han.

Oppvarming

Første artist ut er Isac Elliot, som går på scenen klokka 18.25. Oppvarmingsbandet McBusted går på klokka 19, og etter halvannen time er det tid for One Direction.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Se også den herlige videoen:

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/nb_NO/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Innlegg av Dagen.

Les også
Gabrielles sommerslager hyller foreldre
Les også
Mitt liv som Jerusalem-fan
Les også
Tegnspråktolken danset seg gjennom «Joyful, joyful!»
Les også
Oslo Soul Teens parkerte den musikalske verdenselitenSoul Children-bevegelsen
Les også
Casting Crowns-vokalist er kreftfri
Les også
Bryllupssanger gjorde gospel-BeethovenSamuel Ljungblahd