Dagfinn Høybråten mener det er horribelt av Hamas å nekte skolebarn å lære om Holocaust.

- Horribelt av Hamas å fornekte Holocaust

.KrF-leder Dagfinn Høybråten reagerer sterkt på oppslaget på dagenmagazinet.no tirsdag om at Hamas nekter FN-skolene på Gaza-stripen å ta «den sionistiske løgnen» om Holocaust inn i pensum.

Høybråten fremholder at Norge i denne konflikten må støtte FN, fordømme sensuren til Hamas og kreve at palestinske barn får vite historiske fakta og utvikle andre holdninger enn hat til jødene.

LES OGSÅ:Nekter skolebarn å lære om Holocaust

- Når Hamas-representanter kaller Holocaust "en løgn oppfunnet av sionistene" i et brev til direktøren for FNs hjelpeorganisasjon (UNRWA), bekrefter det på ny den historieforfalskning og det jødehat som Hamas bygger på og som står nedfelt i deres egen grunnlov, Hamas-charteret.

- Midtøstens barn må utvikle empati for andre i stedet for hat. FNs organisasjon for palestinske flyktninger har en stor oppgave i å bidra til dette, påpeker KrF-lederen.

Må opprøre alle

- Det må opprøre oss alle når Hamas står fram med rasistiske holdninger i forhold til jødene og motarbeider fredsarbeidet. Norge må nå mobilisere bred internasjonal støtte til FN for å få verdenssamfunnet til å ta et oppgjør med hatpropagandaen og sikre palestinske barns menneskerettigheter.

- Kristelig Folkeparti har gjennom lang tid kritisert den hatpropaganda som palestinske barn utsettes for. Voldsindoktrinering helt ned i barne-TV er disse barnas hverdag. At også undervisningen i skolene misbrukes politisk, er heller ikke noe nytt.

- Men skal det internasjonale arbeid for fred i Midtøsten lykkes, må hatpropaganda og antisemittisk fordreining av historien erstattes av sann kunnskap om egen og andres historie og livssituasjon, sier Høybråten.