Barne-, likestillings- og inkluderingsminister Solveig Horne (Frp). Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Horne vil ikke love rettighetsfestet barnevernlov

Barne- og likestillingsminister Solveig Horne (Frp) vil ikke forskuttere en rettighetsfestet barnevernlov, noe Redd Barna etterlyser.

Redd Barna konkluderer i sitt «Bar(n) ometer 2014» med at Høyre/Frp-regjeringen har gjort mye for barn ute i verden, men i Norge gir de regjeringen «rødt kort».

Organisasjonen mener blant annet at barn i barnevernet, de fattigste barna og mindreårige asylsøkere blir sviktet – og etterlyser lovfestet rett til barnevernstjenester.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Vi jobber konstant med å få til en bedre rettssikkerhet for barn, og vi har allerede styrket barnevernsbarns skolegang og nasjonale tilskuddsordninger mot barnefattigdom, sier Horne til NTB.

Hun understreker at hun vil ta med seg innspillene fra Redd Barna videre, på tross av at hun ikke er helt enig i de røde kortene.

Ifølge Redd Barna er barnevern omtrent den eneste sosialytelsen som ikke er lovfestet.

– Skal de svakeste barna få samme muligheter som andre, må deres rettigheter styrkes. Da holder det ikke at regjeringen ikke har lovfestet rett til barnevernstjenester, noe som vil gi barn en slik rett selv om foreldrene motsetter seg det, sier leder Gunnvor Knag Fylkesnes i seksjon for politikk og samfunn i Redd Barna.

Les også
Et rettferdig barnevern
Les også
Sender barna til Afrika fordi norsk skole er for dårlig
Les også
- Familievern forebygger barnevernFamilievernet
Les også
Horne lovar å prioritere familianeFamilievernets ynskjeliste