Homofesten måtte vente

Odelstinget klarte ikke å bli ferdig med debatten.

Debatten i Odelstinget har vært særdeles skarp. Politikerne klarte ikke å gjøre seg ferdig med ordskiftet i ettermiddagsmøtet.

Det var ventet at man skulle ha vært klar med votering før klokken 16.00. Dermed ble det ingen avstemning før i kveldsmøtet.

Her kan du lese hva som er sagt i Stortinget i dag:

* - Det er forskjell på far og mor. Nå får vi et system der far blir redusert til en sædcelle i en sædbank (Ulf Erik Knudsen, Frp)

* - Det blir ikke flere homofile av loven, men flere vil komme ut av skapet og leve åpent (Gunn Karin Gjul, Ap).

* - Hadde KrF fått bestemme ville homofili fortsatt vært forbudt i Norge (Gunn Karin Gjul, Ap)

* - Lovendringen er resultat av arbeidet til en liten homofillobby i hovedstaden sentalt plassert i regjeringen, departementene og riksmedia (Ulf Erik Knudsen, Frp)

* - Dagens vedtak betyr at homofilt samliv er like aktverdig som heterofilt samliv. Det er en tilpasning til en ny tid som sikrer familien som grunnsten i vårt samfunn. (Olemic Thommessen, Høyre).

* - Loven er langt skritt på veien mot et samfunn som ikke diskriminerer på grunn av seksuell legning (May Hansen, SV).

* - Kunstig befruktning fratar barna retten til å vokse opp med en far. Vi kan ikke ha en lovgiving som fratar noen retten til å kjenne sin far (Bjørg Tørresdal, KrF)

* - Brevene jeg har fått de siste dagene viser at det er mange fordommer igjen der ute, mye fordømmelse og diskriminering (Trine Skei Grande, V).

* - Det som er skummelt i debatten er den måten de som stritter imot i siste sving bruker barn på. De som snakker om «disse barna», bør tenke seg om. (Kristin Halvorsen, SV-leder)