Homo-bråk skadet ikke juleinnsamling

Frelsesarmeens juleinnsamling innbrakte omtrent det samme i fjor som årene før. Organisasjonen regner ikke med at homofili-saken i fjor høst har virket negativt inn.

? Beløpene som er kommet inn ligger på nivå med året før, og der har det ligget de siste tre ? fire årene. Det varierer fra sted til sted, noen steder er det kommet litt mer, andre steder litt mindre, sier markedsansvarlig i Frelsesarmeen, Andrew Hannevik, til NTB.

Han kan ikke si nøyaktig hvor mye som er kommet inn, men beløpet ligger mellom 14,5 og 15,5 millioner kroner, og det er på nivå med de siste årene.

Frelsesarmeen fikk sterk kritikk i fjor høst etter at det ble kjent at en offiser ble degradert fordi han hadde en homofil kjæreste. Internt i organisasjonen var det overraskelse over den voldsomme reaksjonen, ettersom Frelsesarmeens syn på homofili har ligget fast.

Flere av musikerne som har støttet Frelsesarmeen trakk seg fra julekonserter, mens andre varslet at de ville gjøre det.

Hannevik opplyser at det kom inn litt mindre på julekonsertene, spesielt i Oslo, i år. Men dårlig vær har en stor del av skylden for det, mener han.

? Ut fra tallene ser det ikke ut til at den negative oppmerksomheten i fjor høst har skadet innsamlingen. Det har vært stor giverglede, sier Hannevik.

©NTB