VELKOMMEN: Holy Riders ønsker den humanetiske motorsykkel­klubben Happy Riders velkommen. Her er Holy Riders igang med å montere et kors på en motorsykkel.

Holy Riders ønsker Happy Riders velkommen

På et medlemstreff i Human-Etisk Forbund ble det foreslått å etablere motorsykkelklubben Happy Riders. Holy Riders ønsker dem velkommen til miljøet: – Det hadde vært morsomt å få se flere el-sykler på veiene.

– Det blir fantastisk å kunne møte dem her i MC-miljøet, sier president i Holy Riders Norge, Harald Vatne, til Dagen.

Det var på et lokalt medlemstreff i Human-Etisk Forbund den 4. desember at de oppmøtte konkluderte: Hvorfor ikke starte opp en motorsykkelklubb? Navneforslaget som vant fram var Happy Riders.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Vatne føler ikke at navnet spiller på å være en motpart til motorsykkelklubben han selv er leder for – Holy Riders.

Åpent miljø

Presidenten ser fram til å møte sin åndelige motpart på en uoffisiell arena.

– Jeg vil gjerne prate med medlemmer i Human-Etisk Forbund hvis jeg treffer dem på veien. I dette miljøet har vi respekt for hverandre.

Selv om humanetikerne gjerne har en tendens til å være motparten til det kirkelige, både når det gjelder konfirmasjon, bryllup og dåp – navnefest, synes ikke Vatne det gjør noe om det også etableres en egen versjon av Holy Riders.

Håper på flere el-sykler

Selv om klima er en velkjent kampsak for humanetikerne, er Vatne usikker på hvor vidt motorsykkelklubben kommer til å fronte dette budskapet.

– Jeg tror kanskje ikke de kommer til å konsentrere seg om klimasaken, men jeg ser fram til å få høre hvilke planer de har i MC-miljøet. Om de bare ønsker å kjøre sykkel, eller om de har noe annet å komme med.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Han har heller ingen formening om hvilken type motorsykkel den nyetablerte klubben vil komme til å benytte seg av. ­Allikevel innrømmer han at det ville ha vært morsomt med flere ­el-sykler på veiene.

– Jeg har egentlig ingen formening om hvilken type sykkel humanetikerne kommer til å kjøre. Det kan være så mye forskjellig. Jeg har truffet noen som har prøvd el-sykler, og det hadde vært veldig morsomt å få se ­flere, sier han.

Motorsykkelklubb

Medlemmene i Human-Etisk Forbund Buskerud var den 4. desember invitert til å diskutere organisasjonens satsingsområder de neste to årene.

Her ble det fremmet et forslag om å starte en motorsykkelklubb og kalle den Happy Riders.

Lokallagsleder Roy Sjødal fra Kongsberg tror interessen for en motorsykkelklubb kan være stor.

Her ble det fremmet et forslag om å starte en motorsykkelklubb og kalle den Happy Riders.

Les også
HEF kritiseres for kirkekritikk
Les også
Høgdepunkt frå salmemaraton
Les også
«Rettroende og litt totalitære»
Les også
– Noen rektorer er ondskapsfulle
Les også
Våre nye mørkemenn