Inspirasjon: Oase-lederen Einar Ekerhovd tror sommerens stevner i Tromsø og Skien blir preget av en ny frimodighet og inspirasjon fra vitnesbyrdene som det Gud gjør i Lakeland.

Hjem fra Lakeland med sterkere gudslengsel

Oase-lederen tror sommerens stevner i Tromsø og Skien blir preget av en ny frimodighet og inspirasjon fra vitnesbyrdene om det Gud gjør i Lakeland.

- Jeg merker at det flyter lettere når jeg er i tjeneste for tiden. Troen og frimodigheten blir styrket. Jeg har kommet ut i åpnere landskap med mindre stress og mer flyt, konstaterer Oase-leder Einar Ekerhovd.

- Det handler ikke om modeller, men om utrustningen Gud gir for at vi kan bruke den slik vi er der vi er. Jeg får del i det, og formidler det videre på min måte, sier han.

Onsdag kom Ekerhovd hjem fra sitt andre besøk til Lakeland-vekkelsen i Florida. Han fremhever at evangelist Todd Bentley er langt mer interessert i å utruste forsamlingen til å be enn til selv å be for alle, og at de samme tingene skjer på møtene også de kveldene Bentley har fri.

Denne gangen hadde Ekerhovd med seg resten av Oase-lederskapet, og til sammen var nærmere 30 nordmenn til stede. Ekerhovd opplevde stor begeistring i gruppen, og forteller at man denne gangen også fikk mer innsyn i Bentleys grunnleggende teologi. Det ble en betryggende opplevelse, ifølge Oase-lederen.

- Merket du noen utvikling nå i forhold til da besøkte Lakeland i pinsen?

- Det har spredd seg utover i verden på en helt unik måte. Vitnesbyrdene fra alt som skjer begynner å komme inn, og det sprer seg ganske markant mange steder.

Ekerhovd tror dette ikke minst kan skyldes God TV.

Generelt opplevde han at møtene fortonte seg som sist, med fokus på lovsang og nådegaver i funksjon. Imidlertid fremhever han at de denne gangen også fikk høre mer forkynnelse, den ene kvelden talte Bentley i halvannen time. Og det var solide saker, mener Ekerhovd som var

menighetsprest før han ble Oase-leder.



Tromsø og Skien

Han har ikke hørt noe samlet tall over hvor mange som har tatt imot Jesus eller blitt

helbredet, men fremhever særlig vitnesbyrdene om døve som hører.

- Både dette og for eksempel ryggsmerter kan jo bekreftes der og da. Mange av helbredelsene

skjer nede i salen, og det som skjer er veldig trosstyrkende, mener Ekerhovd. Vissheten om at Gud er til stede beveger seg forbi tanke og teori, forteller Oase-lederen.

Onsdag kveld besøkte Ekerhovd Oslo Vineyard, og opplevde en påtakelig gudslengsel som han også har fått beskrevet fra et tilsvarende møte i IMI-kirken hvor en annen av Lakeland-pilegrimene kom fra.

- Vi som står i det kjenner en helt annen frimodighet til å tale ut Guds ord. Tjenestegjøringen får en helt annen dimensjon, og kunnskapsordene treffer sterkere enn før, mener han.

Førstkommende torsdag begynner Oases sommerstevne i Tromsø, og 8. juli starter stevnet i Skien. Ekerhovd regner med at begge blir preget av inspirasjonen fra Lakeland.

- Jeg tror vi får se en større frimodighet i utfoldelsen av nådegaver, og vi vil dessuten legge mer til rette for forbønn for syke på stevnene, forteller han.


DM



@fakta/Lakeland-vekkelsen

- startet i begynnelsen av april med utgangspunkt i en planlagt fire dagers møteserie med evangelist Todd Bentley. Siden har man måttet skifte lokaler en rekke ganger grunnet stor tilstrømning. Nå holdes møtene på en arena med plass til 10.000 mennesker

- vitnesbyrdene som tegn og under er svært mange, og strekker seg fra finansielle mirakler til blinde øyne som blir seende, døve ører som hører, lamme som reiser seg fra rullestolene, og vertsmenigheten hevder også at flere har blitt vekket opp fra de døde

- Todd Bentley har blant annet fått kritikk for sin uvørne stil og for sin forkynnelse om engler, også fra karismatiske kristenledere. Flere har og etterlyst mer forkynnelse i møtene.

- Flere norske kristenledere har allerede besøkt Lakeland