Hillary Clinton holder på forspranget

Hillary Clinton holder på et klart forsprang mot Donald Trump. Nå er til og med den sterkt republikanske delstaten Texas i spill.

19 dager før presidentvalget har Clinton sikret seg et forsprang på 6.9 prosentpoeng, ifølge gjennomsnittet av de siste meningsmålingene som er gjort avRealClearPolitics.

StatistikkguruenNate Silver gir Clinton hele 87,4 prosents sjanse for å vinne, mens Trump bare har 12,6 prosents sjanse for å flytte inn i Det hvite hus.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Clinton leder i alle de vanlige vippestatene med unntak av Iowa og Ohio. Delstater som for et par valg siden var sikre republikanske stater, som Virginia, Colorado og North Carolina, virker nå å være trygt på Clintons side.

Texas i spill

Nytt de siste ukene er at fortsatt svært republikanske stater som Arizona, Georgia og til og med Texas, hjemstaten til Bush-klanen, er i spill.

Nate Silver kan ikke helt tro at Clinton greier å ta Texas helt ennå, men Clinton har halt kraftig innpå Trump den siste tiden og ligger bare 5-6 prosentpoeng bak etter at målingen er vektet mot tidligere valg.

Clintons kampanjestab har også lagt merke til framgangen i de tidligere så republikanske statene og har nå satt inn ekstra penger til reklame, også i Texas.

Demografisk utvikling

Årsaken til at Texas er kommet i spill er den samme demografiske utviklingen som har gjort Virginia og North Carolina mer demokratiske, og det er en kombinasjon av store og voksende andeler minoritetsvelgere og høyt utdannede hvite.

I Texas er over 20 prosent av befolkningen latinamerikanere, og mange høyt utdannede hvite har flyttet til staten på grunn av dens sterke økonomiske utvikling.

Demokratene hadde ikke regnet med at denne utviklingen ville vippe Texas i demokratisk retning før i 2020 eller 2024, men Trump har åpenbart framskyndet utviklingen. Bush-familien er blant republikanerne som ikke støtter Trump.

Demokratene setter også inn mer penger til valgkampen i andre republikanske stater der Clinton neppe har en sjanse, men der framgang for henne kan hjelpe demokratene til å beseire utsatte republikanske senatorer, som Indiana og Missouri.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Les også:

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/nb_NO/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Innlegg avDagen.